Băsescu: „Rutte dispreţuieşte România. Acest individ nu trebuie să devină secretar general NATO”

Sursa foto : Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Traian Băsescu a afirmat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis s-a trezit târziu dacă a vrut un post european, dar a precizat că este de dat o bătălie împotriva lui Mark Rutte, despre care a menţionat că dispreţuieşte România.

Băsescu a mai declarat că Iohannis are obligaţia să se bată ca Mark Rutte să nu devină secretar general NATO.

Traian Băsescu a fost întrebat, marţi seară, de ce crede că alegerile prezidenţiale au fost devansate.

„Cred că singura explicaţie este legată de opţiunea preşedintelui Iohannis de a se bate pentru o funcţie la nivel european sau la nivel NATO. Altă explicaţie nu există. Pentru că e dificil să organizeze alegeri în septembrie, să stai cu doi preşedinţi până la sfârşitul lui decembrie. E o perioadă lungă în care ai şi preşedinte ales, şi preşedinte în funcţie. E dificil. Dar aici aş trage un semnal. Aici vorbeşte experienţa mea în Uniunea Europeană. Dacă vizează un post la Uniunea Europeană trebuie să fie foarte atent pentru că postul de preşedinte al Comisiei Europene, care este cel mai important. Este dat, Ursula va fi în continuare preşedinta Comisiei pentru că e susţinută de PPE”, a declarat Traian Băsescu la Digi24, potrivit News.ro.

„Postul de preşedinte al Parlamentului este dat, este doamna Metsola care va merge la reînnoirea mandatului de preşedinte al Parlamentului. Postul de preşedinte al Consiliului European în mod cert va reveni Renew pentru că Franţa nu poate să rămână fără niciun om din cei patru. Iar postul de Înalt Reprezentant pentru Politica Externă este ocupat de socialistul Borrell . Socialiştii nu au niciun alt portofoliu important, deci funcţia de Înalt Reprezentant va rămâne la socialişti”, a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că Iohannis se poate lupta cu Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL