Băsescu, solicitare către ambasadori pe MCV

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut ambasadorilor români ultimul raport al MCV (Mecanismului de Cooperare şi Verificare).

‘În relaţia cu UE avem oful nostru naţional, MCV, pe care îl consider un element de progres pentru evoluţia pozitivă a statului de drept şi a justiţiei. A fost modalitatea prin care cooperarea cu Comisia Europeană a sprijinit progresul justiţiei’, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei.

‘Marea problemă o avem în zona politică şi acest lucru trebuie înţeles de toate partidele. Protejarea parlamentarilor şi a miniştrilor prin votul Parlamentului înseamnă (….) un amestec al politicului în treburile justiţiei. Aici trebuie să progresăm’, a arătat preşedintele Băsescu. 

‘Protejarea unor politicieni să ajungă în faţa procurorilor şi a judecătorilor este de neînţeles pentru oricare dintre statele membre UE şi NATO. Aici avem probleme, dar mesajul meu este explicaţi corect ultimul raport MCV în capitale’, a subliniat preşedintele Băsescu. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL