Băsescu, amenințare tip ”Gabriela Firea” la adresa lui Ponta

În cadrul unei conferințe de presă susținută de Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a primit o amenințare voalată din partea șefului statului.

”Acești oameni (n.r.: referindu-se la miniștrii implicați în Dosarul Microsoft) nu au nicio calitate în acest moment, niciunul din cei cinci nu are nicio calitate. Este exact formularea pe care a folosit-o DNA-ul cu privire la Victor Ponta. Sunt egali în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menține calitățile la fel ca lui Victor Ponta sau Victor Ponta va obține o calitate mai târziu”, a precizat Traian Băsescu, într-o declarație de presă, la Cotroceni.

Președintele Traian Băsescu a mai adăugat că „ancheta poate să continue şi orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare. În ceea ce privește recuperarea sumelor, parte din conturi sunt blocate în străinătate și parte din oamenii susceptibili că a primit bani nu a primit niciun ban, dar declarațiile martorilor sunt declarații de martor și nu au fost integral acoperite cu probe în comisiile rogatorii. Am văzut aventura bittneriană, în opinia mea e o intoxicare, acest dosar nu pronește de la declarațiile lui Bittner, structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a acestui contract în 2009”.

În urmă cu câteva luni, șeful statului a lansat o amenințare voalată și la adresa lui Florentin Pandele, primarul din orașul Voluntari și soțul senatorului PSD, Gabriela Firea.

„E o prostie! Nu te poți lua după o doamnă care a avut drept instruire 10 ani de citit pe prompter. Trebuie să mai știi și puțin drept. (…) Mai auzeam o prostie, tot de la doamna cunoscătoare. Ar fi mai bine să se uite la moșia soțului ei, că înțeleg că ar fi destule probleme pe moșia lui acolo. Să fie atentă acolo, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă”, a declarat Traian Băsescu, cu referire la soțul Gabrielei Firea, primarul orașului Voluntari, Florin Pandele.

La începutul lunii septembrie, politiștii și procurorii au făcut percheziții la primăria Voluntari, conduse de Florentin Pandele.

Citește și: Băsescu aprobă începerea urmăririi penale pe numele celor cinci foști miniștri implicați în dosarul Microsoft

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: