Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează primul album country

Beyoncé
Sursa foto: Facebook - Beyoncé

Beyoncé, regina mondială a R’n’B-ului şi a pop-ului, îşi lansează primul album etichetat ca fiind de muzică country, inspirat de Texasul său natal şi care evidenţiază influenţa afro-americană în acest gen popular cu o imagine foarte conservatoare.

Cântăreaţa, actriţa şi femeia de afaceri afro-americană va lansa vineri, la miezul nopţii (04.00 GMT), „Cowboy Carter”, actul II al trilogiei sale „Renaissance”, scrie AFP.

Născută la Houston dintr-o mamă din Louisiana şi un tată din Alabama, Beyoncé, în vârstă de 42 de ani, a devenit la sfârşitul lunii februarie, chiar înainte de lansarea albumului, prima cântăreaţă de culoare care a intrat în topurile muzicale country, un gen muzical foarte popular în Statele Unite, asociat în mod tradiţional bărbaţilor albi.

Cu succesul „Texas Hold ‘Em”, ritmat de banjo, şi al single-ului „16 Carriages”, lansat în timpul Super Bowl, la 11 februarie, artiştii country de culoare speră să beneficieze de o evidenţiere.

De la primul său grup feminin de gospel şi R’n’B, Destiny’s Child, până la hit-ul său din 2016 „Daddy Lessons”, Beyoncé, soţia rapperului şi omului de afaceri newyorkez Jay-Z (Shawn Corey Carter), a pus în evidenţă sudul său natal şi influenţa country asupra muzicii şi stilului său.

Acest gen muzical a pătruns dintotdeauna în activitatea „Reginei Bey”, al cărei triumf mondial zguduie tradiţiile unei muzici country asociate mai degrabă cu muzicieni albi şi conservatori.

Potrivit istoricilor muzicii, banjo-ul, instrumentul original al muzicii country, bluegrass şi folk, îşi are rădăcinile în Caraibe în secolul al XVII-lea, fiind cântat de sclavii negri deportaţi din Africa în America. Adus în estul Statelor Unite, banjo-ul a fost preluat de populaţiile albe din Apalaşi în secolele următoare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: