Biden discută la telefon cu Netanyahu după mai bine de o săptămână

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a discutat la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanmyahu – pentru prima oară de mai bine de o săptămână, potrivit unui oficial american, relatează CNN.

Ei s-au întâlnit ultima oară în Israel, la 18 octombrie.

Şeful statului american şi-a exprimat atunci susţinerea faţă de israel şi a promis ajutoare suplimentare.

Joe Biden sublinia, într-o convorbire telefonică cu Benjamin Netanyahu, săptămâna trecută, ”necesitatea unei creşteri semnificative şi imediate a asistenţei în vederea satisfacerii nevoilor (Fâşiei) Gaza”, anunţa atunci Casa Albă.

PAUZĂ UMANITARĂ

Administraţia Biden va continua să-şi îndemne omologii israelieni la o pauză umanitară în Fâşia Gaza, anunţă luni Casa Albă, în vederea unor negocieri privind eliberarea ostaticilor ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza.

”Credem în continuare în valoarea pauzelor umanitare în scopuri precise – în vederea introducerii unor lucruri şi scoaterii persoanelor, inclusiv a ostaticilor”, subliniază un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale americane (NSC) de la Casa Albă, John Kirby.

”Credem în continuare că acest lucru are valoare şi vom continua să subliniem acest punct şi să discutăm acest lucru, nu doar cu Israelul, ci şi cu alţi parteneri din regiune”, insistă el.

Administraţia Biden consideră că ”ne aflăm la începutul acestui proces, ci nu la sfârşit”, declară Kirby.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a anunţat luni că administraţia Biden depune eforturi în acest sens în fiecare minut al fiecărei zile.

”În privinţa pauzelor umanitare, discutăm cu israelienii aspectele practice ale acestora. Un aspect crucial este totuşi să constatăm progrese cu privire la ostatici. Acesta este lucrul la care ne concentrăm intens”, a declarat Blinken presei, în Turcia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL