Mihai Popșoi, în prima sa vizită în România în calitate de ministru de Externe al R.Moldova

Sursa foto: wikipedia.org

Ministrul de Externe al R.Moldova, Mihai Popșoi, face prima sa vizită în noua funcție, la București, în perioada 5-6 februarie, la invitația omologului român, Luminița Odobescu.  

Șeful Externelor de la Chișinău va discuta cu omologul său român subiecte prioritare aflate pe agenda bilaterală și de integrare europeană. De asemenea, vor fi coordonate demersurile și proiectele pentru perioada următoare.

Pe 6 februarie la ora 9:45, vicepremierul Mihai Popșoi și ministrul de Externe, Luminița Odobescu vor susține declarații de presă, anunță Ministerul de Externe de la Chișinău.

Potrivit agendei, în cadrul vizitei ministrul Popșoi are stabilite întrevederi și cu premierul României, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă și președintele Comisiei pentru Politică Externă, Senatul României, Titus Corlățean.

Să spunem că, noul ministru de Externe a anunțat vizita la București în ziua în care a fost învestit în funcție. Atunci, pe 29 ianuarie, Mihai Popșoi a avut prima întrevedere oficială cu ambasadorul României în R.Moldova, Cristian-Leon Țurcanu care l-a asigurat pe noul vicepremier moldovean că România va sprijini Republica Moldova în procesul său de transformare europeană.

De partea sa, noul șef al diplomației R.Moldova i-a mulțumit ambasadorului român pentru faptul că țara vecină a fost întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova și ne susține ori de câte ori este nevoie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL