Biden face apel la Hamas să accepte încetarea focului până la Ramadan

Sursa foto: X

Preşedintele american Joe Biden a cerut Hamas să accepte un acord de încetare a focului în Gaza, până în luna sfântă musulmană a Ramadanului, în timp ce gruparea militantă palestiniană a avertizat că discuţiile pentru armistiţiu şi eliberarea ostaticilor nu pot continua „la nesfârşit”, transmite AFP.

În timp ce foametea îi ameninţă pe locuitorii din Gaza, avioane americane şi iordaniene au paraşutat din nou ajutoare alimentare pe teritoriul asediat, într-o operaţiune comună cu Egiptul şi Franţa.

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, şi-a exprimat „profunda îngrijorare cu privire la condiţiile umanitare din Gaza”, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat copii care mor de foame în două spitale din nordul Gaza.

Trimişii Hamas şi ai Statelor Unite s-au întâlnit la Cairo cu mediatorii qatarezi şi egipteni pentru a negocia un armistiţiu de şase săptămâni, schimbul a zeci de ostatici rămaşi în schimbul a sute de prizonieri palestinieni şi fluxul de ajutor către Gaza.

Postul egiptean Al-Qahera News, apropiat de serviciile de informaţii ale ţării, a declarat că discuţiile vor continua miercuri pentru a patra zi consecutivă.

Biden a cerut Hamas să accepte un armistiţiu în Gaza până la Ramadan, care începe la începutul săptămânii viitoare, după ce Antony Blinken, cel mai înalt diplomat al său, a îndemnat Hamas să accepte o „încetare imediată a focului”.

„Este în mâinile Hamas în acest moment”, a declarat preşedintele american reporterilor din Maryland.

„Trebuie să existe o încetare a focului, deoarece Ramadanul – dacă ajungem în circumstanţe în care acest lucru continuă până la Ramadan, Israelul şi Ierusalimul ar putea fi foarte, foarte periculos”, a declarat preşedintele.

El nu a dat detalii, dar Statele Unite au îndemnat săptămâna trecută Israelul să permită musulmanilor să se închine în complexul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, un punct sensibil, în timpul Ramadanului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL