Biden: Putem „discuta” despre încetarea focului între Israel şi Hamas doar după eliberarea ostaticilor

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că orice discuţie despre încetarea focului în Gaza ar putea avea loc doar dacă Hamas va elibera toţi ostaticii capturaţi de Israel în atacul din 7 octombrie, relatează AFP.

 „Ar trebui să eliberăm ostaticii şi apoi putem discuta”, a spus Biden la un eveniment la Casa Albă, întrebat dacă ar susţine un acord „ostatici contra încetare a focului”.
Biden şi-a cerut apoi scuze pentru că a fost nevoit să părăsească evenimentul pentru a-şi promova programul economic înaintea alegerilor de anul viitor, spunând că a trebuit să meargă la Sala de situaţii de la Casa Albă pentru „o altă problemă de care trebuie să mă ocup”.
Comentariile sale au venit la scurt timp după ce Hamas a declarat că a eliberat alte două femei ostatice răpite din Israel.
Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că „salutăm eliberarea de astăzi a două cetăţene israeliene ţinute ostatice de Hamas”. „Continuăm să facem tot posibilul pentru a asigura eliberarea tuturor ostaticilor rămaşi în Gaza”, a declarat Sullivan pe X, fostul Twitter.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL