Birourile electorale de circumscripţie şi străinătate îşi încetează activitatea la data stabilită prin decizie a BEC

Biroul Electoral Central
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Electoral Central a transmis, marţi, o circulară către birourile electorale de circumscripţie şi pentru străinătate în care precizează că acestea îşi încetează activitatea doar la data stabilită prin decizie a BEC, solicitând acestora şi să informeze cu privire la cazurile de balotaj.

„Luând în considerare unele informaţii recepţionate de Biroul Electoral Central, reamintim că prevederile art. 18 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a birourilor electorale constituite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2024, aprobat prin Hotărârea BEC nr. 1H/20.03.2024, stabilesc că toate birourile electorale de circumscripţie şi Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate îşi încetează activitatea la data stabilită prin decizie a BEC”, se precizează în circulara BEC.

Documentul mai precizează că toate birourile electorale „vor asigura programul cu publicul şi îşi vor duce la îndeplinire atribuţiile până la data care urmează să fie stabilită prin decizie a BEC”.

„Totodată, solicităm birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi Biroului electoral de circumscripţie nr. 42 – municipiul Bucureşti informarea de îndată a BEC cu privire la cazurile de balotaj”, se mai arată în circulara BEC. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: