Bode: Rezultatele la europarlamentare vor da sau, din contră, vor tăia aripi

În cadrul Școli de Vară a Tineretului Național Liberal, Secretarul General al Partidului Național Liberal, Lucian Bode, a susținut un discurs în care a evidențiat importanța vitală a tinerilor liberali în viitorul politic al României. Bode a subliniat, de asemenea, angajamentul său față de tânăra generație liberală.

Lucian Bode a declarat, vineri, la Şcoala de Vară a TNL de la Neptun, că implicarea tinerilor liberali în lupta de electorală de anul viitor reprezintă face cât zece şcoli de vară.
„În lunile ce vin Implicarea voastră activă şi combativă nu doar pe reţelele sociale, ci şi în discuţiile directe cu colegii dumneavoastră, colegii de generaţie, în întregul efort de calm electoral al PNL reprezintă, în opinia mea, evident, cât zece şcoli de vară. Nicio şcoală de vară nu poate suplini experienţa politică reală pe care o veţi avea. Această experienţă vă va căli şi vă va cizela. Dar trebuie să fiţi implicaţi, prezenţi în acţiuni, foarte bine coordonaţi şi sincronizaţi, dar mai ales convingători. Vreau să daţi tonul la această desfăşurare de forţe care va urma, pentru că atingerea ţintelor ne va garanta un lucru extrem, extrem de important: continuarea actului de guvernare cu PNL la guvernare 2024 – 2028”, a afirmat Lucian Bode.
El a declarat cât de importante sunt alegerile europarlamentare de anul viitor.
„Primele alegeri sunt cele europarlamentare. Ele vor da trendul. Timpul va fi scurt între alegerile care vor urma, deci va fi greu să te repliezi, să reconfigureze din mers. Aşadar, miza europarlamentarelor, ca prim scrutin în 2024, va fi una foarte, foarte mare. Rezultatele la europarlamentare vor da sau nu, din contră, vor tăia aripi şi avântul în a doua jumătate a anului 2024, când vorbim despre locale, parlamentare şi prezidenţiale. E şi o miză civilizaţională, dacă vreţi. alegem Occidentul şi valorile civilizaţiei euro-atlantice, Occidentul în care România poate avansa în continuare, în siguranţă către nucleul celor mai prospere state democratice din Europa”, a explicat secretarul general al PNL.
Bode a mai adăugat pericol reprezentat de modelul totalitarist.
„Sau alegem, Doamne fereşte, modelul putinist. Am trăit pe pielea mea, în tinereţe, modelul putinist, în varianta de prototip a comuniştilor români: sărăcie, frică, minciuna generalizată a fost condimentat după 1989 cu circari pentru a-l face mai atractiv, cu scandalagii agresivi, pentru intimidarea oamenilor buni şi alimentat cu provocări şi propagandă pentru a sădi neîncrederea. Obiectivul acestui model de esenţă totalitară rămâne însă, dragii mei, acelaşi: revenirea României, Doamne fereşte, şi a ţărilor din est, căci modelul este generalizat, sub cizmă rusească. Nu dorim să se întâmple acest lucru, nu de dorim ca extremiştii să câştige voturi importante în România”, a mai declarat Bode.
El le-a cerut tinerilor liberali să combată propaganda anti-PNL.
„Combateţi activ clişeele propagandei anti-PNL şi clişeele propagandei antioccidentale. Acestea se reinventează mereu, iar noi trebuie să avem mereu antidotul la populismul grotesc şi la discursul mincinos. Să nu vă pierdeţi entuziasmul când auziţi tot soiul de profeţi ai Apocalipsei, în ceea ce priveşte politica românească şi în ceea ce priveşte Partidul Naţional Liberal, sau, în ce priveşte civilizaţia occidentală, NATO ori Uniunea Europeană. Aveţi încredere în forţele proprii şi în Partidul Naţional Liberal. Aveţi încredere în forţa comunităţii occidentale. Este important să nu vă lăsaţi intimidaţi. Toţi aceşti prooroci ai nenorocirii, exact asta vor, exact asta urmăresc, să vă demobilizeze, să vă pună în defensivă, să vă facă să vă justificaţi, să sădească neîncrederea în Partidul Naţional Liberal”, a mai transmis Lucian Bode.
El a vorbit şi de două tipuri de discurs.
„Dacă analizaţi, sunt două feluri de discurs, politic vorbind. Unii care s-au dat salvatori şi au eşuat lamentabil, iar acum văd totul în negru şi nicio schimbare în bine a României. Ceilalţi, populiştii, agresivi, buni numai de circ şi gargară politică, acuză zgomotos ceea ce ei numesc decadenţa Occidentului şi tac în faţa agresiunii ruse. Sunt clişeele a două partide care speră să crească pe seama noastră. Unul care s-a dovedit imatur politic, celălalt care e populist, agresiv. Primul zice că e progresist şi liberal, de fapt, e de stânga şi e imatur. Mă refer la USR. Celălalt partid e populist agresiv, în tradiţia lui Corneliu Vadim Tudor, se dă de dreapta şi conservator, dar îşi ia lumină de la Răsărit”, a mai transmis Lucian Bode.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: