Negocieri la Dacia, pentru Contractul Colectiv de Muncă. Sindicatele vor cea mai mare creștere de salarii din istorie

Sursa foto: Dacia

Sindicatul Autoturisme Dacia a început negocierile cu managementul companiei Automobile Dacia SA pentru contractul colectiv de muncă 2024. Ca în fiecare an, primele solicitări sunt foarte îndrăznețe și sunt respinse de companie, care are propuneri foarte mici în raport cu cele ale sindicatului, relevă datele analizate de Profit.ro.

Angajații Dacia vor o majorare a salariului de 1.600 de lei, pentru anul viitor, adică echivalentul a peste 300 de euro, care să se aplice în mod egal pentru toți angajații, de la 1 ianuarie, potrivit surselor din uzină. Dacă ar fi aprobată, ar fi cea mai mare creștere de salariu din România, pentru toți angajații unei companii.

Efortul financiar al companiei, doar pentru a crește salariile, ar fi de aproape 50 de milioane de euro anual. Pe lângă această sumă, sindicaliștii solicită în plus alți 40 de lei pentru valoarea tichetului de masă. De asemenea,  o serie de prime și majorări, pentru rezultate, pentru Ziua Constructorului de Mașini și pentru intrarea în producție a unui nou model reprezintă solicitări care însumează plăți unice care se ridică la 3.600 de lei pe întreg anul. Mai sunt solicitate, conform surselor, o creștere a salariului minim pe companie la 4000 de lei și creșterea primelor pentru zilele libere lucrate, la 100 de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL