Bogații din USR: Adriana Cristian, consilierul local cu o avere impresionantă care se visează europarlamentar

Adriana Cristian
Adriana Cristian / sursa - captură foto

USR atacă alegerile europarlamentare cu o gașcă pestriță de politicieni. Vorbim despre milionari, precum Dan Barna și Vlad Botoș sau oameni urmăriți penal de către DNA, precum Vlad Voiculescu. Adriana Cristian face parte din prima categorie, cea a oamenilor bogați din USR. Asta cu toate că funcția pe care o deține în prezent este una relativ modestă. Mai exact, Adriana Cristian este consilier Local ales în cadrul Consiliului Local în urma rezultatului alegerilor locale din 27 septembrie 2020. Pe de altă parte, funcția de europarlamentar spre care țintește este una bine plătită. Potrivit datelor oficiale, salariul lunar al unui deputat este de 10.075,18 Euro brut și de 7,853.89 Euro net.

Adriana Cristian, avere impresionantă, funcție modestă

Userista Adriana Cristian are o avere deloc neglijabilă. Potrivit declarației oficiale, aceasta deține numai puțin de șase terenuri intravilane în zona Bistrița Năsăud. Toate aceste terenuri sunt moștenite de la un anumit Moldovan Viorel și de la o altă persoană – Pop Viorica. Nu cunoaștem exact care este gradul de rudenie între aceștia și Adriana Cristian. Din nou interesant e că toate aceste terenuri au fost brusc moștenite în 2011, chiar dacă provin de la persoane diferite. Vorbim de terenuri agricole mari, de peste 1000 de mp, iar în unele cazuri chiar peste 2000 de mp. Totodată, Adriana Cristian mai deține și un teren intravilan de aproape 1000 de mp în Cluj Napoca, o parte din acesta fiind achiziționat în 2017.

Nici la capitolul clădiri Adriana Cristian nu stă rău. Aceasta deține o casă de locuit în Cluj Napoca, achiziționată tot în anul 2017, ca și terenul intravilan. Casa are 331 de mp. Dar asta nu e tot. Adriana Cristian deține și două apartamente în Cluj Napoca, unul de 60 de mp, achiziționat în 2010 și un altul de 59 de mp, achiziționat în 2003. În plus, aceasta mai deține un autoturism, marca Peugeot, din anul 2019. În conturi, aceasta mai are undeva la 38.000 de lei strânși.

Nu știm cum anume a reușit Adriana Cristian să achiziționeze toate aceste bunuri. Anterior intrării în Primăria Cluj, aceasta a lucrat ca manager de proiect, potrivit CV-ului. Salariul de consilier local este de regulă mult mai mic decât al edilului. Acesta poate varia în funcție de mai mulți factori, precum mărimea și bugetul localității, dar și de legislația în vigoare. Potrivit declarației de avere, aceasta câștiga 11.383 de lei anual din indemnizația de la primărie, așadar, undeva la 950 de lei pe lună. La aceștia se adaugă 2000 de lei anual din profesorat, adică aproximativ 160 de lei pe lună. Interesant e că Adriana Cristian a mai lucrat și ca manager de proiect în timp ce era consilier, câștigând în total aproximativ 75.000 de lei anual, adică undeva la 6.000 de lei lunar.

Averea deloc neglijabilă a Adrianei Cristea reprezintă oarecum o sfidare la adresa populației României, în contextul în care mulți români se confruntă cu dificultăți economice. În plus, discrepanța dintre stilul de viață al unor politicieni și situația economică generală a populației contribuie la sentimentul de inechitate și frustrare în rândul cetățenilor. Astfel de cazuri subminează încrederea publicului în integritatea și în responsabilitatea liderilor politici. Așa cum am văzut, cazul Adrianei Cristea nu este izolat. În USR mai mulți lideri au averi impresionante, inclusiv candidații din Capitală la primăriile de Sector.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: