Bogdan Ivan a discutat cu omologul vietnamez despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu privire la cercetare

Sursă foto: Facebook / Bogdan Ivan

Consolidarea relaţiilor bilaterale între cele două state în cercetare, inovare şi transformarea digitală, cu accent pe colaborarea strânsă în dezvoltarea noilor tehnologii, au fost teme abordate în cadrul întrevederii pe care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a avut-o luni cu omologul vietnamez Huynh Thanh Dat, în marja vizitei oficiale a premierului Pham Minh Chinh în România.

„Ştiinţa este un limbaj universal. Am discutat despre dezvoltarea tehnologiilor emergente, în special blockchain şi inteligenţa artificială, precum şi despre asigurarea securităţii cibernetice, componente de interes ale politicilor de transformare digitală ale ambelor ţări. Colaborarea de tradiţie a statelor noastre în sfera educaţională este un fundament solid pentru o cooperare extinsă în domeniile ştiinţifice – cel mai bun exemplu fiind chiar Excelenţa Sa, premierul Pham Minh Chinh, care a absolvit Universitatea Tehnică de Construcţii la Bucureşti în urmă cu 40 de ani”, a declarat ministrul Bogdan Ivan, citat într-un comunicat remis presei.

Cei doi demnitari au analizat oportunităţile de colaborare, pornind de la iniţiativele strategice ale României în materie de digitalizare şi au convenit consolidarea, în continuare, a dialogului şi a schimbului de experienţă bilateral în ce priveşte cercetarea ştiinţifică şi inovarea.

Potrivit sursei citate, cei doi înalţi oficiali au subliniat „ireversibiltatea” procesului de digitalizare, care trebuie să fie unul incluziv, destinat asigurării bunăstării tuturor cetăţenilor, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL