Bogdan Stoica: Abia astept interviul lui Putin. Uite de ce

Bogdan Stoica

La ora la care scriu, interviul cu Putin n-a apărut. A apărut însă o campanie de demonizare a interviului. O să fie cu minciuni, o să fie cu propagandă, o să vedeți că nu contează, zic în cor toate outleturile de media importante. Nu poți ignora un asemenea mesaj, dar dacă ești român știi că:

Înainte să dispară ca măgarul în ceața sârbească, fugarul Sebastian Ghiță i-a acordat un interviu lui Ion Cristoiu. Exact ca azi, interviul a fost desființat de o parte a mass-media românească chiar înainte de a fi difuzat. S-a cerut chiar blocarea difuzării, la CNA. Păi ce facem, difuzăm ce zic toți fugiții? E scandalos!

Iar în interviul ăla Sebastian Ghiță a ridicat preșul sub care se ascundeau petreceri bizare cu înalți oficiali ai statului, de la șefi de servicii secrete la șefi de parchete și de partide, unii aparent aflați în conflicte. S-a văzut cum îi uneau vinul, lăutarii și carnea de porc. Tot atunci am aflat de vacanțele în insule exotice ale unui tip care a fost nevoit să-și dea demisia. Coldea se numea, dacă-mi aduc bine aminte.

Așa că aștept cu interes interviul lui Putin. Nu mă interesează foarte tare ce-o să zică despre Zelenski, pentru că știm cu toții cum se bârfesc fetele la coafor. Dar dacă zice ceva despre conexiunile României cu războiul din Ucraina sunt al naibii de interesat. Sau despre ce se ascunde în spatele acelor politici europene care ne-au fost impuse ca să-l pedepsim pe Putin și doi ani mai târziu simțim doar că ne-am pedepsit pe noi.

Ca regulă generală, îți readuc aminte un proverb faimos: și un ceas stricat arată corect ora de două ori pe zi. Se prea poate ca Vladimir Putin să mintă 98 la sută. din interviul ăla. Eu o să încerc să identific restul de 2 la sută.

Las si un sfat generic. Când cineva îți spune: „nu citi, nu asculta”, în loc să zici „bine”, întreabă „de ce?”.

 

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: