Bogdan Stoica: Avem un doctor. Cum procedam?

Bogdan Stoica

Când încă votam, mai întâi am vrut să văd la butoanele puterii oameni simpli și cinstiți, care să știe din experiența personală problemele celor mulți. N-a fost bine: săracii cinstiți din politica anilor 90 sunt acum niște jigodii suspect de bogate.

Apoi mi-am propus să votez bogați. Iar n-a fost bine, că în anii ăia nu aveau averile dobândite licit, și au fost șantajați cu ele să se poarte tot ca niște jigodii bogate.

Apoi m-am luat după diplome și am eșuat din nou. Uitasem că și un dobitoc sau un psihopat poate dobândi diplome.

M-am luat și după declarații. Ce bou eram! Păi declarațiile cele mai frumoase le auzeai la Vadim Tudor, Adrian Păunescu, Mircea Dinescu, ăla creț cu patria în gură tot timpul, plus George Simion.

Așa că acum mă uit ca candidați ca un polițist la doi tineri tunși greșit și fără bagaje care se prefac că dorm într-un tren de noapte. Așa m-am uitat și la doctorul Cîrstoiu.

Are și diplome, și bani, și experiență cu banii, și relații. Netul nu e plin de mizerii despre el. Seamănă foarte mult cu oameni pe care-i plac. N-are habar de politică, nu are experiența scenei și probabil că-l pot enerva destul de ușor cu câteva întrebări. Dar are două chestii cool: e supraviețuitor al cancerului – adică are un psihic robust și a folosit cuvântul „abnegație”, pe care nu l-am mai auzit la un politician de la Take Ionescu. Arată mai inteligent decât Piedone, mai umanist decât Nicușor și aduce un pic cu elita Bucureștiului de dinainte de comunism, deși provine din Argeș, ca toți moldovenii.

Nu stau în București, nu votez acolo, te rog nu ține cont de părerea mea. Ce-am vrut eu să-ți zic este că n-ar fi rău să-ți faci un filtru, ceva cu care să-i evaluezi pe toți candidații din orașul tău. Nu te mai lăsa vrăjit de emoții și de spoturi video sofisticate. Alege cum ai alege un partener de viață, nu unul de o noapte.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL