Bogdan Stoica: Ce candidat, ce slogan, chiar era să adorm.

Bogdan Stoica

Foarte ciudată lansarea lui Ciolacu, de sâmbătă. Ca o nuntă aranjată, la care mireasa nu vrea să participe.

Ciolacu a ajuns mai devreme la eveniment și vreo 30 de minute a bântuit prin sală discutând și făcând poze cu participanții. Să mă bată mama dacă am mai văzut vreodată așa ceva. De obicei liderii intră într-un anumit mod, într-un anumit moment, prezentați într-un anumit fel. Acum a fost ca în tren, când te uiți dacă vine nașul deși ai bilet.

Sloganul „Aici, pentru români!” pare făcut tot în alea 30 de minute. Cum adică? E un mesaj doar pentru etnicii români? E un mesaj care vorbește doar despre românii din țară, lăsând diaspora deoparte? E un mesaj anti-migrație? Și de ce mi se spune „aici” fix în acel moment istoric când soarta României se joacă în afara frontierelor ei, adică „acolo”?

Mesajul critic mi s-a părut la fel de stupid. Toate criticile au mers către PNL. Înțeleg că nu avem opoziție, că USR încă își caută cioburile pe jos, dar PNL e partidul cu care PSD a făcut aici tot ce a vrut, fără opoziție. Ce Dumnezeu ai putea să-i reproșezi nevestei împreună cu care ai făcut focul, grătarul și micii până ai dat foc la mașina parcată mai încolo?

Cât despre echipa de conducere….

  • Băluță primvicepreședinte? Pâi n-avea niște dosare complicate?
  • Mihai Tudose președinte al Consiliului Național? Pe bune? Cum o să se impună în fața baronilor locali de 300.000 de voturi un băiat care foarte rar a strâns peste 25.000?
  • Paul Stănescu secretar general? Pâi și ăsta are ațele cusute, dacă trage cineva de mosor…
  • Vasile Dîncu vicepreşedinte pe Afaceri Europene. Ce pensionare drăguță a grupului de la Cluj, trăiască grupul de la Caras Severin, via Grindeanu.

Dacă pun și discursul de aproape o oră, cam asta a fost. Marcel Ciolacu s-a străduit vizibil să pară un om absolut obișnuit, care nu vrea să fie președinte.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: