Bogdan Stoica: Ce nu mi-a plăcut de Ziua Marinei

bogdan stoica

Întâi de toate, nu mi-a plăcut că, la două zile de când ne-a explodat ceva lângă turiștii din Costinești, Marina românească nu știe exact ce a făcut poc: o mină marină românească? o mină marină rusească? un butelie de aragaz de pe Atlantida? vreun iPhone cu bateria umflată?

Apoi nu mi-a plăcut că politicienii noștri au uitat complet că e Ziua Marinei, nu Ziua Marinei Militare. N-am auzit o vorbă nici de la Iohannis, nici de la Ciolacu, despre marinarii care ne aduc zilnic fructe de mare proaspete din Thailanda, droguri sintetice din China, Ford Mustanguri din America și tricouri fake din Turcia.

Nu mi-a plăcut nici că s-a renunțat la jocurile marinărești și la serbările marinărești în toate porturile de la mare și de pe Dunăre.

Nici că presa mondenă a ignorat complet petrecerile de pe Snagov, Colibița și alte zone acvatice.

Nici că școlile de profil nu și-au făcut reclamă, astfel încât o parte din puștanii dezorientați de azi să aleagă o meserie bărbătească, bine plătită și care te duce gratuit în toată lumea.

Nici presa de investigație nu mi-a plăcut azi, dat fiind că România are în palmares cel mai mare furt naval din istoria planetei: a patra flotă de pescadoare a lumii ne-a dispărut fără urmă într-un context despre care Traian Băsescu nu vrea să vorbească.

Practic, nu mi-a plăcut că nu avem, la nivel de imagine, marină civilă și marinari civili, ci doar o marină militară care nu prea are nici nave, nici militari, care se chinuiește de 72 de ore să ne spună ce a făcut poc pe plaja din Costinești.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: