Bogdan Stoica: Ciolacu tocmai a amorsat bomba cu migranți

Bogdan Stoica

Mi s-a scurs logica pe jos când am citit postarea lui Marcel Ciolacu: am spart gheața, Austria ne oferă Schengen aerian dacă primim niște migranți sirieni și afghani. Asta pentru că n-am citit, recent, că s-a așezat Ciolacu sau altcineva la negocieri cu Austria sau cu altă țară pentru a rezolva dosarul Schengen. Iar asta înseamnă că Austria a decis singură că cea mai bună metodă să scape repede de niște migranți este să ni-i dea nouă, la schimb cu ceva ce trebuia să ne dea gratis, dar pentru că România este proasta planetei este foarte probabil să acceptăm.

Mai înseamnă că acei migranți afghani și sirieni ridică un număr enorm de probleme grave sistemului de securitate austriac și că nu există o soluție viabilă pentru aceste probleme, mai ales în contextul în care simpatia pentru amărâții din Gaza duce tot mai des la atentate ale musulmanilor radicalizați în Europa. Și dacă tot i-a pus pe masă Ciolacu, ca fel de mâncare obligatoriu, ar trebui să ne spună: Cine sunt migranții ăștia indezirabili în Austria? Cum sunt? Câți sunt? Iar noi îi ducem unde? În ce oraș? Îi lăsăm liberi sau le facem o tabără, ca turcii? Cine răspunde dacă un băiat d-ăsta încalcă regulile și face o nefăcută?

Dacă era un băiat atât de deștept cât se pretinde, Marcel Ciolacu n-ar fi răspuns cum a răspuns la mesajul austriac. Nu accepți niciodată prima ofertă. Nu accepți oferta despre care nu știi exact ce conține. Nu te porți ca un copil într-o cofetărie când ești prim-ministru. Sau, dacă premierul știe răspunsurile la întrebările de mai sus, nu comunici astfel decizia. Ne explici, cu detalii, în ce ne bagi. Că migranții ăștia n-o să stea nici la Palatul Victoria, nici la Buzău. Iar dacă fac vreo nefăcută, nu fiica, soția sau mama lui Marcel Ciolacu o să devină victime.

Trec peste faptul că sunt suficiente argumente juridice să vezi negocierea asta ca pe o glumă. Votul Austriei pentru Schengen depinde de niște condiții clare, scrise în niște documente europene, condiții printre care nu se află și „scapă-mă de niște dubioși”. O temă ca asta nu reflectă relații între state suverane, ci între stăpân și colonie. Dacă acceptăm asta, Grecia o să ne ofere portocale dacă le dăm cartierul grec din Brăila, Elon Musk o să permită internetul Starlink în România numai dacă-i dăm Castelul Bran iar premierul Ciolacu va fi, probabil, capabil, să o comită din nou.

Sau poate că greșesc eu. Poate că lucrurile sunt mai simple. Lui Marcel Ciolacu îi e cald cu cele 35 de procente din sondaje și vrea să facă PSD să dispară complet până la alegeri. E plătit în secret de Drulă să distrugă PSD din interior cu această bombă a migranților. Zic și eu, parcă poți să știi?

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: