Bogdan Stoica: cred că tocmai s-a tras la poartă Noua Ordine Mondială

Bogdan Stoica

N-a ajuns la tine, că știrea nu ține prima pagină nicăieri: a apărut primul enunț care include cuvintele pace și zelenski. Ceva foarte rar, n-am mai văzut așa ceva de doi ani. Păcat că e încă neclară povestea.

Pe scurt: La doar o săptămână de când Israelul a început să facă Gaza un morman de moloz de tip Mariopol, Zelenski a cerut o reuniune la Malta. Cui a cerut – presa nu scrie. Cert e că s-a aprobat de urgență și a avut loc chiar în acest weekend. Au participat 66 de state și Sfântul Scaun, spune și tu dacă mai înțelegi ceva!

Ai zice că Zelenski avea ceva important, urgent, de zis, propus. Ei bine, nu. Conform comunicatului oficial, liderul Ucrainei a prezentat doar un model de plan de pace. Un tipizat, un dosar cu șină, ceva de genul ăsta, care să devină model global, cam cum sunt pașaportul european sau certificatul verde.

De aici lucrurile se pierd complet într-un nor de confuzie. „Zelenski a cerut să se facă un model global din formula sa în zece puncte pentru pacea cu Rusia”. Adică Ucraina cerut pacea cu Rusia? Pâi nu e clar că nu se discută așa ceva? N-a zis și Iohannis că-l susține până la victoria finală?!

Preşedintele Zelenski a spus că „visează la o zi în care istoria umană este doar istoria păcii. Lumea a văzut prea mult sânge”. Aici pare că discuția a fost doar ceva relaxat, la piscină, între niște hipioți bătrâni.

„Oficialii au spus că speră ca rezultatul acestei reuniuni să fie un acord pentru organizarea unui summit global pentru pace la sfârşitul acestui an”. Care oficiali? Cine, ce, unde, când, de ce?, cum ar zice un jurnalist pe rit vechi.

„Se lucrează la cinci dintre cele zece puncte ale Formulei, printre care și restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi a ordinii mondiale”. Șmaf! Gata, e clar! Masonii, Illuminatti, Extratereștrii toți sunt implicați. Cineva a lovit în parcare ordinea mondială și ăia de la Casco au zis că vor înregistrarea video, altfel…

Am înțeles atât de puțin din summitul de la Malta încât sunt convins că e un eveniment mega-important. Ca atunci când Churchill a tras liniile alea pe șervețelul lui Stalin.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: