Cum finanțează statul salariile mici, evaziunea și consumul de droguri

Bogdan Stoica

Nu te întreb cât câștigi lunar, pentru că nu e treaba mea. Dar dacă te alegi cu mai puțin de 4.500 de lei net, să știi că fie ești plătit prost, fie faci o meserie care nu contează și ar trebui să te reorientezi spre altceva. N-o zic eu, ci INS, care a publicat cifrele lunii iulie: câştigul salarial mediu net 4.565 lei.

Haios e cum s-a ajuns la această medie. În mod logic, valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net sunt în zona de servicii informatice, unde media e de 10.584 lei, iar cele mai mici în HoReCa, unde salariul mediu net e de 2.546 lei.

Aici voiam să ajung. Pentru că iar aud discuția despre tichetele de vacanță. Iar se finanțează cu banii tuturor o activitate care colcăie de evaziune fiscală, spălare de bani, sclavie umană totul culminând cu servicii proaste și scumpe.

E al patrulea an în care HoReCa este finanțată de statul român: ba cu ajutoare de pandemie date fără verificări, ba cu granturi de finanțare date pe criterii dubioase, ba cu scheme de făcut false pensiuni, bașca banii pentru cazarea refugiaților ucraineni, dați, și ăia, fără criterii de selecție sau verificare.

În tot acest timp, HoReCa a rămas raiul salariilor proaste și al banilor negri, dar și creuzetul în care se amestecă diverse nații asiatice care mai au un pic și formează a patra mare minoritate etnică a României, una gata să revendice grădinițe, școli, cimitire și ajutoare sociale dedicate lor. Să nu uit: 80% din traficul și consumul de droguri e asociat tot sectorului HoReCa, oricât s-ar chinui oficialii să ne spună că școlile sunt problema.

E clar că suntem proști că votăm politicienii care finanțează din bani acest domeniu. Întrebarea care rămâne fără răspuns este dacă politicienii sunt și ei proști, ca noi, sau parte a mafiei care controlează domeniul Ospitalității Evaziunii și Traficului de Droguri.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL