Bogdan Stoica: Cum și-a dat Marcel Ciolacu singur un șut în fund

Bogdan Stoica
Întrebat dacă va cere în mod oficial Ucrainei şi Republicii Moldova să explice de ce are interdicţie liderul AUR George Simion în aceste două state, premierul Marcel Ciolacu a dat un răspuns nefericit: „Am acces la informaţii. Asta nu înseamnă că voi avea posibilitatea să le fac publice. Voi adresa această cerere la prim-miniştrii. Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că – există două decizii, nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina – ceva a stat la baza acestor decizii”.
Sună cam aiurea, nu? Lasă impresia că nu doar premierul României nu are habar de natura acțiunilor lui George Simion în două state vecine, ci nici serviciile secrete românești. Că dacă știau, îi spuneau și lui Ciolacu iar acesta putea declara: știu motivul interdicțiilor, dar din motive de: [apărare națională / siguranță națională / periclitare operațiuni în derulare / informațiile nu au fost obținute oficial] nu le pot face publice.
Sună și de parcă statele vecine nu ne sunt atât de prietene încât să ne comunice pe cale oficială „aveți grijă cu ăla, pe aici a făcut cutare și cutare”. Mai ales c[ și Moldova și Ucraina se declară democrații, ce e ilegal la ele ar trebui să fie ilegal și aici. Nu?
Plus că mai e un risc. Moldova e pe bani, medicamente, energie, know-how românesc de ani de zile, țara asta nu se poate întreține singură. Ucraina ne e datoare big-time, ajutorul dat de România în acest război a fost decisiv pe alocuri. Cum ar fi ca Moldova și Ucraina să primească cererea lui Ciolacu de transmitere a informațiilor care l-au făcut pe George Simion indezirabil și să răspundă: „Mnu”?
Îți spun eu cum ar fi: ar fi foarte rău pentru Marcel Ciolacu.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: