Bogdan Stoica: Dacă România ar fi un Netflix, la ce serial te-ai uita?

bogdan stoica

Bine că România nu este o afacere ca Netflix. N-ar fi rezistat cu o asemenea politică de funcționare. Netflix nu lansează niciodată multe seriale bune în același timp, pentru că interesul companiei e doar să te abonezi și să achiți, nu să îi soliciți serverele la infinit. România în schimb fix asta face. Nici n-a lansat bine, săptămâna trecută, două seriale noi: „Nu am aer” făcut la Botoșani pe bani publici și „Drogatul-Ucigaș” turnat în Vama Veche pe bani privați, că ne bulversează cu un al treilea serial: „Oameni Explozivi”, turnat la Crevedia într-o coproducție de bani dubioși și proptele politice.

Adaugă și sutele de scurt-metraje, lansate zilnic de România, cu o gamă vastă de subiecte: copii abuzați la școală, femei abuzate în lift, escroci în poliție, sadici în spitale, șpăgari la ISU, avioane militare defecte, „politicieni care silabisesc Schengen”, bombardieri pe plajă, magazine doldora de otrăvuri.

Tinzi să te uiți la tot, că, na, ca români avem abonamentul plătit la România. Întrebarea e: cu ce ne alegem? Dacă am urmări un serial până la capăt și ne-am scrie opiniile pe site-ul României, am avea de câștigat, pentru că următoarea serie a serialului va ține cont de feedbackul nostru. Așa, dacă le începem pe toate și le abandonăm imediat ce apare alt serial nou, nici noi nu ne alegem cu nimic, nici România nu devine un serviciu de streaming on demand mai performant.

Ca să te îndemn să răspunzi pe bune la întrebarea din titlu, o să răspund și eu: „Nu am aer”. La Crevedia avem un amestec de-a dreptul banal de corupție și lipsă de instruire. La Vama Veche a fost o serie de ghinioane, imposibil de anticipat când ai de-a face cu un drogat iresponsabil. La Botoșani, însă, intriga e net superioară: avem de-a face cu un medic care, deși avea și timp și dotările necesare, a decis să nu scape o femeie de la moarte. De lene, din răutate, de nino-nino – nu știu, mai sunt episoade de văzut. Faza e că dacă rămân singurul care se uită la asta, România o să îngroape serialul și n-o să mai aflu niciodată cum se termină.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: