Bogdan Stoica: de ce nu vinde Geoană

Bogdan Stoica

Am discutat cu cineva despre anonimatul în care se zbate Mircea Geoană de când și-a anunțat candidatura. Sau n-ai observat asta? Nu vorbesc de carotarea presei, că omul trebuie să plătească pentru a apărea, așa fac toți ceilalți. Vorbesc despre feedbackul din societate la mesajele lui. Nu convinge pe nimeni, nu vorbește nimeni despre el, practic nu există.

Iar explicațiile sunt simple.

Generația mea, plus minus 10 ani, știe exact că Geoană e un sinecurist de partid, nu un independent. Fără PSD, fără Emil Constantinescu și fără Traian Băsescu actualul candidat independent la președinție ar fi ajuns ofițer ISU, ca tatăl lui, sau bancher, precum cumnatul lui. Iar noi știm toate momentele jenante pe care le-a traversat, de la afirmația „nici noi nu mai știm câți suntem” când a fost întrebat de ofițerii de informații din politică, până la banii luați de la Ana Birchal, vizitele la Sorin Ovidiu Vântu, dansul patetic din noaptea alegerilor, etc.

Nici generația tânără, pe care o flatează Geoană în toate mesajele, nu are nici un motiv să-l voteze. Ăsta le propune muncă împreună, familie, respect pentru biserică, iar ei vor trap, suc și chipsuri până în ziua emigrației.

Adaug și că toate temele electorale ale lui Geoană sunt povestite plictisitor. Nu i-a spus nimeni că discursul diplomatic, chiar cursiv, nu vinde? Poate ar fi fost mai bine să se facă atașat comercial. Plus că nu sunt temele fierbinți. Românii au niște întrebări foarte clare privind viitorul. Nici una nu a fost abordată de Mircea Geoană.

Parcă vezi că nici n-o să-l cheme la dezbateri tv. Că dacă începe una din frazele lui memorabile, se duce audiența la zero.

Autor

  • Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: