Bogdan Stoica: Despre inutilii pantofi scumpi ai lui Marcel Ciolacu

bogdan stoica

Vigilentă ca întotdeauna, România l-a prins pe premierul Marcel Ciolacu cu pantofi de 500 de euro bucata. Da, cică la ziua Patriarhului Ciolacu a venit cu pantofi italieni Santoni care se vând cu 1.050 de euro. Îți dai seama că unii au zis „huo, trebuiau pantofi de 80 de lei”, iar alții au zis „hai că e bine, pantofii Ursulei și ai lui Biden nu vor mai râde, sub mese, de pantofii lui Ciolacu”. Eu vreau să zic altceva. Că Ciolacu are voie să poarte pantofi, pantaloni, șosete, cămăși, tricouri, chiloți care arată bine pentru că-s scumpi cu crăci. Da’ să fie românești.

Am o pereche de pantofi românești, făcuți prin Dâmbovița, luați de la un butic deschis în aceeași zi cu cafeneaua unei amice. Am sunat-o s-o întreb de când are cafeneaua: de 11 ani. M-am uitat la pantofi: arată ca în prima zi. Mai am câteva cămăși dintr-un lot mare, luate în barter de la un italian care avea o fabrică la Lipănești. Textură, colorit: impecabile. S-au rupt, s-au lăbărțat? Nu. Am o droaie de haine românești. Nu neapărat din patriotism, ci pentru că nu-s fan branduri mari, cunoscute, și urăsc să mă îmbrac cu chestii recognoscibile, care transmit un mesaj. Mă simt confortabil în haine neutre, necunoscute, din materiale normale, și asta mă duce frecvent aproape de mici afaceri locale cu textile.

Ce vreau să zic este că Ciolacu s-ar putea îmbrăca ca un domn doar cu haine românești. Și că purtându-le ar putea nu doar să facă un serviciu acestor companii, ci și sieși, sau partidului său, astăzi pe nedrept asociat valorilor social-democrate, mai ales când îi vezi liderii împopoțonați ca niște pițiponci snobi.

Ia imaginează-ți următoarea fază {Ciolacu se întâlnește cu Elon Musk}, în două scenarii, și vezi care-i mai bun.

1. „Marcelino, am văzut că ai cravată Gucci și pantofi Loro Piana, deci dacă-ți dau o casă-n Toscana și-ți parchez un yacht în Cinque Terre  faci tot ce-ți cer, corect?”

2. „Marcele, consilierul meu de PR nu și-a putut da seama ce pantofi ai în picioare și a luat-o personal, nu mă mai înțeleg cu el, dă-mi un indiciu. Cum adică, sunt făcuți aici? Da’ ce-i aici, mă? Eu de ce n-am o fabrică aici?”.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: