Schimbările climatice își spun cuvântul: unul dintre cele mai aride deșerturi din lume este acoperit cu flori

Sursa foto- x

Deșertul Atacama din nordul Chile este unul dintre cele mai secetoase locuri de pe Pământ, însă porțiuni din nisipul său, de obicei sterp, sunt acoperite în prezent cu o floare colorată de flori albe și violet.

Deșertul Atacama este cunoscut sub numele de Disierto Florida („deșertul înflorit”) deoarece, la fiecare câțiva ani, este acoperit de flori, atunci când nivelurile corecte de precipitații și temperatură coincid pentru a trezi semințele adormite din deșert, transmite CNN.

Acest lucru se întâmplă de obicei primăvara. Dar înflorirea actuală este neobișnuit de timpurie – în mijlocul iernii din emisfera sudică – datorită precipitațiilor alimentate de El Niño, un fenomen climatic natural care influențează vremea globală.

De obicei, înflorirea coincide cu El Niño, în timpul căruia temperaturile sunt mai ridicate în regiune, ceea ce duce la o evaporare mai mare și, la rândul său, la mai multe precipitații.

În ultimii 40 de ani, au avut loc aproximativ 15 evenimente de înflorire, conform unei analize din 2022 a Universității Pontificale Catolice din Chile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: