Bogdan Stoica: Franța, noua Rusie a Europei

Bogdan Stoica

Să pic de pe scaun, nu alta, auzi titlu: controversata lege franceză a imigraţiei. Cum așa? Când a devenit Franța o țară în care migranții nu sunt bine primiți? Pentru că dacă nu era sângele proaspăt al sărmanilor din coloniile franceze eliberate (cu forța), Franța de azi nu mai exista ca forță economică și militară, ar fi fost doar un fel de Islanda, dar cu brânză.

Ei bine, se pare că nativii francezii – care controlează autoritar lumea politică, nu ca rasiștii din România, care au entici maghiari, germani și alogeni cu duiumul în fruntea statului – au făcut o lege demnă de Rusia lui Putin.

Legea prevedere cote de imigraţie, ca la berbecuți, restricţionarea reunificării familiei (mai nazist de atât nu se poate), restricționarea accesului migranţilor la alocaţii sociale (dacă o făceam noi zburam din UE), anularea acordării automate a cetăţeniei la naştere (asta o are și Congo) şi facilitarea expulzării persoanelor de alte cetăţenii când calcă pe bec.

Sincer, mă mir că nu e un articol, acolo, unde să scrie: toți oamenii care nu ne plac vor fi trimiși în România”. Pentru că francezii nu ne-au halit niciodată, cu toate afacerile pe care le-am dat aproape moca. Pe mâna francezilor ne-a hulit Cioloș pe la toate ferestrele deschide de la Bruxelles și tot pe mâna lor am pierdut și o bună parte din armata SUA care ne-ar fi garantat securitatea, primind la schimb soldați francezi cărora le pute la Cincu.

De aceea, mă bucur sincer că pe masa ONU a ajuns o plângere împotriva Franței forme contemporane de rasism, discriminare, xenofobie şi intoleranţă. Sper ca ai noștri să voteze pentru sancțiuni. Putiniștii din toată lumea trebuie să primească o lecție de la modele de toleranță etnică, precum România.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: