Bogdan Stoica: La ce mai poate fi util AUR?

Bogdan Stoica

„Fraţii noştri maghiari sunt conaţionalii noştri, îi iubim şi îi aşteptăm în rândurile AUR dacă se identifică cu valorile conservatoare sau în rândul altor partide de alte orientări, dar nu dorim ghetoizarea politică a cetăţenilor maghiari şi în fond şi la urma urmei UDMR-ul este pentru etnicii maghiari ceea ce pentru etnicii români este PSD-ul şi PNL-ul. Sunt cei care au furat, cei care au distrus, cei care şi-au bătut joc de toţi cetăţenii României, indiferent de etnie”, a declarat acum ceva vreme George Simion. Nu din senin. Doar după ce FIDESZ-ul lui Victor Orban al Ungariei a zis PAS intrării AUR în internaționala conservatoare sau cum s-o numi alianța partidelor care se pretind conservatoare în Parlamentul European.

De ce a rămas AUR la ușă? Păi, tot din cauza lor. Le explică foarte simplu János Lázár, ministrul Transporturilor din Ungaria: ”Cine este duşmanul UDMR este duşmanul Fidesz, iar cine este duşmanul maghiarilor este duşmanul Ungariei”. Cu alte cuvinte, și dacă AUR ia toate voturile și face un scor de 100% la euroalegeri, se va duce la Parlamentul European cu un grup de maxim 31 de europarlamentari care nu interesează pe nimeni. Sporadic, se vor sincroniza cu alte partide pe diverse subiecte, dar soarta de mercenari electorali le este deja pecetluită. Nu vor deveni nici parte a unui grup, nici lideri ai unui grup politic european. Relevanța lor va fi zero.

Asta dacă mai voiai un motiv de discuție pe tema setărilor din fabrică ale lui George Simion, un om care descoperă azi efectul unor declarații stupide făcute acum 3-4 ani când vorbea fără să țină cont de context, de evoluții posibile, de nevoia unor viitoare alianțe. Un lider cu ceva școală politică nu face niciodată asemenea greșeli, iar George Simion, altfel destul de abil, a călcat în ele. Ce înseamnă asta? Fie că avem de-a face un un fals personaj istoric, un avatar îmbunătățit digital cât să placă, fie cu un carierist cinic, dornic să facă orice se poate face pentru a dobândi puterea, deloc interesat de modul în care acțiunile lui ar putea sluji unor scopuri comunitare, chiar naționale.

Ceva între Kim Kardashian și Dinu Păturică.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: