Bogdan Stoica: Nord-coreenii din USR. Circul continuă

Bogdan Stoica

Eram fericit și nu știam. Am sperat ca prin sosirea Elenei Lasconi la șefia USR să-mi recuperez prietenii useriști, scoși din sărite de miștourile mele permanente. N-am avut noroc. Circul continuă.

USR a anunțat oficial rezultatele alegerilor pentru componența noului Birou Național al partidului. Dacă la președinte votează toți membrii partidului, pentru Birou votează doar delegații. Șefii și șefuleții numiți de fosta conducere. Adică cei care nu au avut nici o problemă când Lasconi era linșată de Drulă, care au sprijinit alianța falimentară cu PMP și FD și care au pierdut alegerile cu brio în toată țara. Numa’ piese reformiste.

Haioase au fost și listele. S-a candidat pe echipe cu nume sonore, cum vezi la ONG-uri, Reconstrucție, Echilibru, USR unit, îmi vine să mor, pun pariu că unii au desenat chiar și câte un logo corporate, minimalist. A fost și un candidat independent, lucru care m-a făcut să râd cu lacrimi. Știi ce înseamnă asta? Că ăla s-a propus și s-a votat singur! Adaug și că unii dintre cei votați s-au retras după ce au fost presați să facă loc cuiva care trebuie să fie membru în Birou și întregim tabloul democratic nordcoreean de la USR.

În mermeleala asta de tip „hai să ne votăm între noi indiferent dacă e ceva de capul nostru” a fost posibil ca în Biroul Național USR să intre, de pildă, Clotilde Armand. Probabil responsabilă, de una singură, de 50% din antipatia de care se bucură USR. Și probabil lipsită complet de orice urmă de decență politică: dacă pierdeam cum a pierdut ea una din cele mai bogate primării din România mă mutam în alt oraș, sub alt nume. Vlad Voiculescu, alt distrugător de voturi de nivel național, e și el în Birou. Radu Mihaiu, omul care poartă pă sistem fashion și un microfon de procuror este, de asemenea, în biroul național USR. Zdai seama ce chef au ăștia doi să sprijine planurile Elenei Lasconi?

Nu trag concluzii, las doar o întrebare care face bine la gândirea critică: dacă alegerile astea interne erau în PSD, iar Adrian Năstase și Liviu Dragnea ajungeau în biroul de conducere al partidului după un asemenea eșec electoral, ai fi râs sau nu?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: