Bogdan Stoica: Omerta de la școala Titulescu

Bogdan Stoica

Este atât de groaznic ce s-a petrecut la școala Nicolae Titulescu din București încât nu găsesc o situația comparabilă. În decembrie, un copil de 8 ani își anunță părinții că a fost violat într-o toaletă de un băiat de 11 ani. Aceștia depun un dosar la Poliție și Parchet în care nu se face nimic până azi. Nici școala nu face nimic, nu anunță pe nimeni, ascunde totul sub preș. În ianuarie 2024, copilul este violat din nou. Tu citești asta în martie pentru că și de această dată evenimentul a fost ascuns de legea tăcerii din cancelarie.

Între timp, a aflat presa și lucrurile s-au pus în mișcare. Aflăm că ministerul habar nu avea, că polițiștii și procurorii nu făcuseră mai nimic și că violatorul e încă elev al școlii, fără să primească măcar o mustrare. Ieri și-a dat demisia directoarea. E liberă și încă neacuzată de vreo infracțiune. La fel, diriginții celor doi copii – victimă și violator.

Ce naiba mai poți spune? Sincer, eu sunt fără cuvinte.

Nu i-am plăcut niciodată pe cei care vor ca toți oamenii răi să ajungă la pușcărie. Eu nu sunt de acord cu asta, i-aș închide doar pe cei cu adevărat răi, agresivi, violenți, cu porniri demente. Pe ceilalți – care fac infracțiuni nonviolente, i-aș lăsa pe stradă. Le-aș lua casa, mașina, jobul, hainele, farfuriile, telefonul și pantofii.

Directoarea școlii Titulescu, însă, îmi generează o dilemă serioasă. În plan fizic, n-a făcut nimic. În planul actelor, tot nimic. Dar lipsa ei de implicare fizică și dorința de a ascunde totul în acte frumoase au generat un rezultat mai atroce decât multe infracțiuni fizice.

Apropo: știe cineva cum se numește boala asta, în care ești egoist și indiferent la suferința unui copil până la nivelul Titulescu?

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL