Bogdan Stoica: Parlamentul se pregătește pentru nivelul Simion. Ce urmează.

Bogdan Stoica

Pun pariu că n-a făcut nimeni asta: un studiu de audiență care să urmărească exclusiv mesajele politice. Să știm și noi ce politician are stofă de lider de audiență, dacă pensiile fac rating mai mare decât spațiul Schengen, cine a făcut un share mai mare decât Vadim Tudor la Capatos sau – mai rafinat – care a fost minutul de aur în dialogul dintre Diana Șoșoacă și Florin Cîțu.

Pe alte segmente s-a făcut genul ăsta de cercetare. De-aia, după ce Teo Trandafir a adus în platou primul manelist, prin anii 2000, producătorul a zis mai aduceți unul, să verificăm. Pe urmă știi ce a urmat: a mai adus 480, după care au început să aducă maneliști în studio și ceilalți producători tv, până am ajuns ca producții ca Noră pentru mamă și Mireasă pentru fiul meu, doldora de wanabe de maneliști să conducă în toate clasamentele de rating tv.

Scriu despre asta pentru că am văzut, în ultimile luni cum dialogurile contondente purtate de Florin Simion cu Alfred Simonis au viralizat pe toate platformele sociale. Oameni care nu se uită la știri știu că ăla și-a bagat-o în mă-sa iar ăsta i-a rezolvat sărbătorile religioase. Nivelul de audiență este fără precedent la modul cel mai serios. Cred că dacă ne anunța Marcel Ciolacu, în aceeași zi, că intrăm în război cu canalul Panama nu afla nimeni până a doua zi.

Și ăsta e un semn nasol. Un semn că și alți politicieni vor dori să devină faimoși la fel de repede. Că înjurăturile vor curge, de la toți către toți. Parlamentul va arăta ca tribuna a doua a unui stadion. Cu puțin ghinion, va și mirosi la fel.

O să știm că am ajuns acolo la următorul set de alegeri, în care partidele nu vor mai căuta oameni care știu să poarte un costum sau să citească un text de lege, ci băieți robuști și fete vioaie, dezvoltate multilateral în înjurături, blesteme și jocuri de cuvinte cu subînțeles sexual. Mitingurile electorale vor avea loc  în cartiere mărginașe iar liderii de filiale vor fi pârnăiași mai fâșneți. Iar după primele alegeri se va trece la reforme profunde: jandarmii vor fi numiți de clanurile interlope, procurorii antidrog de către publicul Saga Festival, iar vârsta pentru sex consimțit va fi modificată, de la 16 la 6 ani.

Iulian Bulai, în dezbatere cu Vasile Blaga, goi de la brâu în sus, în ringul RFX Next Fighter. Abia aștept!

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: