Bogdan Stoica: Punctul slab al lui Ciolacu este propria viziune despre politică

Bogdan Stoica

Foarte interesantă reacția lui Marcel Ciolacu la cererea lui Nicușor Dan de a modifica legea electorală pentru ca referendumul Bucureștiului să se poată ține în aceleași secții de vot ca alegerile generale și prezidențiale. ”Nu mai schimb nici o lege, suntem în timpul jocului”. Păcat că nu l-a întrebat nimeni de ce a făcut, totuși, ce zice că nu face, când a fost vorba de listele comune cu PNL la europarlamentare și de schimbarea datei alegerilor. A fost dispus să schimbe legea electorală de trei ori numai anul ăsta și acum spune că nu face așa ceva.

Este pentru prima oară, în ultimele 90 de zile, în care Marcel Ciolacu răspunde liber, fără ajutorul consultanților. Și asta spune ceva. Că dincolo de campania atent construită pentru a-i șlefui imaginea, pentru a-l face amuzant, simplu, convingător și sigur pe el, nu e mare lucru. Omul Ciolacu n-a evoluat atât de mult cât pretinde. Are aceeași gândire liniară și simplistă care i-a adus puterea în PSD, unde și-a trimis toți rivalii la lipit afișe cu el.

”După părerea mea, primarul ar fi putut intreba mult mai simplu: desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm, și toată lumea înțelegea mult mai bine întrebarea”, a mai spus Ciolacu când a fost întrebat despre referendumul local anunțat de Nicușor Dan. Din nou, un mesaj propriu și personal, direct din laboratoarele Marcel. Un mesaj care spune, și el, că pentru Ciolacu orice demers care-i crează dificultăți este de-a dreptul dușmănos și ascunde o conspirație.

Am mai scris pe aici că Marcel Ciolacu și PSD au luat mult din progresismul userist, din dorința de a fi pe placul polilor de putere europene. Din agenda lui electorală, din care lipsesc americanii, înțeleg că nu e candidatul preferat peste Atlantic. Din puzderia de clanțe lustruite la Bruxelles și din măsurile fiscale care dezavantajează companiiile mici românești și fac pârtie marilor firme europene am înțeles că e el este noul Drulă și noul Cioloș la un loc, adică favoritul Germaniei, Franței și Austriei. Nu mă așteptam însă să fie și la fel de ranchiunos și de veninos ca Dan Barna.

Am mai scris pe aici că nu înțeleg siguranța celor care i-au văzut lui Ciolacu rezervarea făcută pe un loc în turul doi. Dacă-l mai lasă stafful de campanie să se exprime liber de două ori, rezervarea aia se va anula de la sine.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: