Bogdan Stoica – Războiul din războiul antidrog: corporatiști versus traficanți

Bogdan Stoica

Ai observat cum se duce războiul antidrog, cu un alt război înăuntrul lui? E exact ca în ww2, când Germania a invadat Uniunea Sovietică prin Ucraina și în loc să dea în bolșevici ca surdu-n tobă s-a trezit aclamată, aplaudată, cu banderașii făcându-i treaba, mă rog, nu intru în detalii, dar ceva-ceva tot trebuie știut, să nu pățești ca Trudeau în parlamentul Canadei.

Războiul din războiul cu drogurile e mediatic. Cele două facțiuni de traficanți și dealeri se luptă pentru a atrage atenția DIICOT asupra celorlalți, ca să scape ei. Te-ai prins, desigur, că mă gândesc la ăia care fac și vând droguri clasice, de la iarbă la heroină, aflați în concurență puternică cu gruparea medicală, care își procură marfa din fabrici și magazine de medicamente.

Avem, deoparte, niște experți în disimulare, contrabandă și vânzări, cu un curaj deosebit, care se expun pe toate planurile, începând de la frontiera pe care o penetrează cu marfa până la ultimul cămin de studenți unde-și vând marfa chiar sub camera video de la intrarea în clădire. Ăștia-s combinați cu clanurile interlope, cu polițiștii, cu proprietarii de cluburi și de festivaluri. În tabăra cealaltă, avem corporatiști, cu relații în fabrici de medicamente, firme de distribuție medicală, farmacii, spitale și cabinete medicale, adică oriunde soluția la durere și la probleme psihice are un cod de bare și un preț. Pe ăștia îi găsim în anturaje rafinate de big business și în lumea politică, cu tot ce înseamnă asta, adică conexiuni directe la legislație și la justiție.

Eu cred că o să câștige corporatiștii. Cred că DIICOT se va concentra asupra drogurilor clasice, nu a celor care se vând pe rețete. Știi de ce? Pentru că mă macină întrebarea: dacă ăla de la Catena s-a apucat de vândut abia în vara anului trecut, cine vindea până să apară el? De la ce bigpharma își procura marfa? Cine/cum a făcut posibilă afacerea asta? I-a auzit cineva vorbind despre droguri pe Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu sau Ioana Mihăilă?

Nu? Mbine.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL