Bogdan Stoica: Șapte vouchere care trebuie date înaintea celor de vacanță

Bogdan Stoica

Precum știi deja, dacă m-ai citit zilele trecute, eu sunt împotriva voucherelor de vacanță. Nu pentru că oamenii n-ar trebui să se distreze, ci pentru că finanțează cel mai dubios domeniu economic din România, unde lefurile mizerabile stau laolaltă cu evaziunea fiscală, serviciile proaste, prostituția și traficul de droguri. Da, de HoReCa vorbesc.

Și sunt împotriva lor pentru că în România chiar ai ce face cu vouchere finanțate de stat în multe alte domenii.

De exemplu, eu aș oferi voucherul de primul job: 1.500 lei, cu care să-ți iei haine, să-ți plătești chiria sau transportul în prima lună de muncă, când nu vezi un leu.

Voucherul de prima afacere: o mașină de rindeluit parchetul, un malaxor de betoane, un pickhammer, o presă de tricouri, un storcător semiprofesional de sucuri, un espressor și o rîșniță, un sandwichmaker și un toaster – nici n-ai idee câte micro-afaceri pot fi pornite cu 1.500 de lei.

Voucherul de prima recalificare, să faci cursuri în domenii noi, de viitor, atunci când jobul actual îți este amenințat de evoluția tehnologică.

Voucherul de sală pentru persoanele supraponderale, că așa lupți cu supraaglomerarea spitalelor.

Voucherul de laptop pentru studenții studioși, voucherul de lemne petru bătrâneii amărâți, voucherul de lapte praf formulă pentru mamele de bebeluși cu probleme. Pot s-o țin așa la infinit, să știi. Poți să contribui și tu. Important e să convingem statul român să nu mai arunce cu un miliard de euro, și anul acesta, acelei industrii care-și plătește salariații cu două mii de lei, ca pe sclavi, și care e complice la exploatarea sexuală și la traficul de droguri. Că, din ce știu eu, nu pe ogoarele cu porumb și nici în fabricile de mobilă nu se trage pe nas molestând minore, ci în cluburi și hoteluri.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: