Bogdan Stoica: Scorpionii lu Pește, încă o poveste de adormit cititorii

Bogdan Stoica

Cedez psihic cu povestea Scorpionilor. Nu mai pot. Băi, dacă și asta e o afacere explozivă de corupție eu mă duc la mănăstirea de știri.

Au scris toți, și presarii francezi, si cei români, că Parchetul Francez a arestat un polițist din Paris care ținea spatele unei „periculoase grupări de români” care acționa la Paris sub numele Clanul Scorpionilor și care a făcut din activități ilegale peste un milion de euro. Și de aici toate virgulele posibile: mafia românească e tare de tot, uite că și occidentul are corupții lui, uite cum procurorii lor își fac treaba, uite ce popor nasol suntem, am ajuns să exportăm infracționalitate.

De fapt, e o mizerie de știre.

Faimosul clan al Scorpionilor era format din 22 de speriați la 40-50 de kile fiecare, conduși de un tip care avea un Scorpion tatuat pe gât.

Cei 22 de speriați se ocupau cu alba-neagra în zona palatului Trocadero din Paris.

Polițistul care îi anunța când vin colegii lui a lucrat pentru ei doar cinci luni până să-l prindă.

Gruparea a fost amendată și în această perioadă, pentru că polițistul era un fraieri, nu afla de toate raziile.

Faimoase grupare de speriați a făcut – după banii găsiți, circa un milion de euro în ultimele 12 luni.

Și-acum, câteva socoteli: un milion de euro în 12 luni însemnă cam 80.000 de euro lunar. În jur de 2700 de euro pe zi. Cam 120 de euro pe zi pe cap de Scorpion speriat. Taie cazarea, mâncarea, amenzile, avocații, șpăgile pentru polițistul vieții și taxa de protecția pentru mafia Parisului și uită-te un pic: care clan? ce periculoși? care interlopi, nene, că ăștia 22 mureau de foame.

Poate că n-ar fi rău ca presa noastră să evalueze o știre înainte s-o republice. Sau, dacă vor marfă de calitate, să întrebe autoritățile franceze cum naiba de prind doar mâhniți d-ăștia, care prostesc turiști creduli de sume cuprinse între 5 și 20 de euro și n-auzim nimic de clanurile care au mii de prostituate la produs. Sau să-i întrebe pe ai noștri cum colaborează cu francezii pe investigarea adevăratelor clanuri mafiote.

Orice, dar nu asta. Nu Scorpionii ăștia vegetarieni și nonbinari, care fac lumea interlopă de râs.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL