Dan Voiculescu vrea să îl susțină pe Mircea Geoană la prezidențiale

Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană
Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, vrea să-i ofere susținere mediatică și politică secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la alegerile prezidențiale din 2024, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice. Potrivit acestora, Voiculescu speră să țină astfel în șah PSD pentru a-și maximiza capacitatea de negociere cu partidul lui Marcel Ciolacu înainte de alegerile din 2024.

Voiculescu ar dori să-și impună cât mai mulți oameni pe listele PSD la parlamentare, la europarlamentare și eventual o alianță PUSL-PSD la locale pentru a-și impune consilieri locali.

Un purtător de cuvânt al PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, a declarat pentru G4Media.ro că niciodată nu s-a discutat la nivelul conducerii partidului despre susținerea candidaturii lui Geoană. ”Nu s-a discutat niciodată despre domnul Geoană”, a precizat Lavinia Șandru.

La rândul lor, surse apropiate secretarului general adjunct al NATO susțin că nu a existat nici o discuție pe această temă cu Dan Voiculescu.

Chiar dacă va exista o înțelegere cu Geoană acum, Voiculescu va decide în ultimul moment pe cine susține, au mai precizat pentru G4Media surele citate.

Potrivit surselor G4Media.ro, Mircea Geoană și-a făcut lobby intens pe lângă partide pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Planul său ar fi coagularea mai multor formațiuni în jurul său: PSD, PPUSL, un partid ecologist și eventual un ALDE revitalizat.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu susține însă candidatura actualului secretar general adjunct NATO la prezidențiale.

„Mircea Geoană este un potențial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decideau liderii partidului cine este candidatul, acum nu mai decid ei, decide teritoriul”, a precizat a declarat Marcel Ciolacu în noiembrie 2022.

O primă recunoaștere publică a faptului că secretarul general adjunct al NATO se pregătește de alegerile de anul viitor din România a venit la începutul lunii iulie. Mircea Geoană a declarat atunci, într-un interviu pentru Turnul Sfatului, în legătură cu o eventuală candidatură la prezidențiale: ”Nu spun că nu sunt interesat”.

Rivalul lui Mircea Geoană ar fi chiar Marcel Ciolacu. Unul dintre scenariile luate în calcul de liderul PSD este o candidatură la Primăria Capitalei urmată, în caz de succes, de o candidatură la prezidențiale. Public, Ciolacu neagă că va candida la prezidențiale.

G4Media.ro a scris la vremea respectivă cum Mircea Geoană se folosește de deplasările și de ieșirile publice în calitate de secretar adjunct al NATO pentru a lansa mesaje de candidat la prezidențiale.

Nu ar fi prima dată când Geoană ar beneficia de susținerea unui puternic mogul media. La alegerile prezidențiale din 2009, pierdute în fața lui Traian Băsescu, Mircea Geoană a beneficiat de susținerea lui Sorin Ovidiu Vântu, pe care l-a și vizitat acasă în noaptea de dinaintea ultimei dezbateri televizate.

Fostul patron de la Realitatea TV a fost condamnat ulterior în mai multe dosare penale (Petromservice, în dosarul prăbușirii Fondului Național de Investiții (FNI) și în dosarul fugii lui Nicolae Popa, fostul director FNI adus între timp înapoi în țară pentru a-și executa pedeapsa).

Potrivit presei tabloide, Mircea Geoană este favoitul caselor de pariuri în cursa prezidențială. Casele de pariuri oferă o cotă de 2,50 ca Geoană să câştige alegerile, potrivit Fanatik.

Ca şanse, următorii cotaţi sunt Nicolae Ciucă, George Simion şi Marcel Ciolacu. Fostul premier are cota 5,00 să devină preşedintele României, liderul partidului AUR are cota 6,00 să câştige alegerile prezidenţiale.

Citește mai mult pe gazetadecluj.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL