SANITAS: După aproape o lună de proteste, angajaţii din DSP-uri urmează să beneficieze în sfârşit de o majorare

Sursa foto: Facebook/ Federatia Sanitas din Romania

Federaţia SANITAS anunţă, miercuri, că, după aproape o lună de proteste, angajaţii din DSP-uri urmează să beneficieze în sfârşit de o majorare a veniturilor. Sindicaliştii apreciază că doar astfel salariaţii din domenii dezavantajate de Guvern pot obţine majorări salariale şi fac apel la colegi pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă în sistemul sanitar şi Asistenţa socială.

”Guvernul României pregăteşte ORDONANŢA DE URGENŢĂ pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară. Aceasta cuprinde creşteri salariale inclusiv pentru angajaţii din DSP-uri”, a transmis, miercuri, SANITAS.

Sindicaliştii afirmă că, după aproape o lună de proteste, susţinute de Federaţia SANITAS, care încă din data de 11.12.2023 a făcut propuneri de majorare a salariilor, înaintate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerului Sănătăţii, angajaţii din DSP-uri urmează să beneficieze în sfârşit de o majorare a veniturilor.

”Considerăm că ceea ce le pregăteşte Guvernul nu este ceea ce atât salariaţii din DSP-uri (funcţionari publici şi personal contractual) cât şi noi, Federaţia SANITAS, ne-am dorit, (venituri la nivelul celor acordate salariaţilor din casele de asigurări de sănătate), dar în acelaşi timp constatăm că numai aşa se poate: protestând până când se găsesc soluţii ce la început ni se prezintă ca inexistente”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia fac apel la colegii din Sănătate şi Asistenţă socială pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă.

”Dacă numai astfel înţeleg legiuitorii acestei ţări că aşa nu se mai poate, haideţi să procedăm la fel! Semnaţi listele pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă!

Listele le găsiţi la liderul SANITAS din unitatea în care lucraţi”, au mai transmis sindicaliştii.

Federaţiile reprezentative din sistemul sanitar au declanţat, în 18 decembrie, strângerea de semnături pentru declanşarea grevei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: