Bogdan Stoica: Și ce dacă nu se ceartă rău Ciolacu cu Ciucă?

Bogdan Stoica

De vreo 10 zile, o mare parte a creatorilor de conținut politic repetă insistent următorul narativ: cum să-i credem pe Ciucă și Ciolacu că se vor lupta pe bune la prezidențiale când ei mențin coaliția și guvernarea? E atât de liniară povestea, spusă pe zeci de platforme cu aceleași cuvinte, încât nu ai cum să nu recunoști Școala care a creat și alte mesaje similare, de la „ne vaccinăm și mergem la mall” până la „trebuie să închidem termocentralele chiar daca nu prea mai merg pe cărbune”.

Eu nu votez. La nivel personal, nu-mi pasă aproape deloc cine iese președinte. Nu mă băga în corul lăudătorilor sau detractorilor politici motivați financiar că nu e cazul. Stau aici, pe marginea mea, și mă uit. Și să mor dacă văd ceva deosebit, ceva scandalos, ceva ocult în toată povestea asta.

Dacă mâine Nadal și Federer fac un brand de murături pentru Kaufland și pe urmă se întâlnesc la Roland Garros, crezi că vom avea un meci aranjat?

Dacă mâine te-ai înscrie cu nevastă-ta la un maraton, și pe ultima sută de metri voi ați ocupa locul 1 și 2, crezi că ar fi ok să vă huiduim pe amândoi, că v-ați înțeles?

Cum ar fi fost invers, cum vor naratorii? Cum ar fi fost ca Ciolacu și Ciucă să facă praf guvernul, să abandoneze bruma de reforme în derulare, investiții, proiecte, etc, doar pentru că se războiesc în prezidențiale?

Cum ar fi fost ca Ciolacu să dea PNL afară din Guvern și să pună prin ministere niște inexperimentați pauperi mental de la AUR sau de la PMP? Cum ar fi Ciucă să-și pună parlamentarii să voteze NU la orice lege bagă PSD în Parlament, doar ca să-și arate mușchii? Sau invers, cum ar fi să ne trezim iar cu Prună, Năsui și Bulai la niște butoane, doar ca să scadă Ciolacu în sondaje? Ne e cald cu apa la bloc și cu benzina la Petrom, sau ce?

Cum ziceam, nu votez la prezidențiale. Nu văd de ce. Oricum președintele nu face și nu va face ce vreau eu în materie de apărare, politică externă sau migrație. Dar prefer să văd o cursă plictisitoare între candidați fără charismă, o competiție fără sânge pe pereți, dacă asta permite să mai avanseze un pic căruței în care mă aflu și eu.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: