Bogdan Stoica: Șpaga nu se combate cu site-uri, ci cu anchete penale

Bogdan Stoica

În caz că nu știai, e scandal mare în hipsterime. O hartă digitală a șpăgilor cerute în spitalele din România a fost modificată. Unde scria înainte Ți s-a cerut șpagă? acum scrie Ai vrea să faci plângere pentru că ți s-a cerut șpagă? Și cică e rău! Se pare că era foarte bine când puteai să scrii orice pe net, despre oricine. Când erai o asistentă cu un cont fals care vrea să scape de colega cu sânii mai mari, sau acel aparținător care n-a fost lăsat cu damigeana la terapie intensivă, sau acel antreprenor care a pierdut o licitație și vrea să se răzbune. Alea erau vremurile bune, acela era site-ul corect, de astfel de delațiuni anonime aveam nevoie.

Nu ca acum, când e rău. Auzi, când scrii pe net mi s-a cerut șpagă să fii întrebat dacă ai fi de acord să răspunzi pentru afirmațiile tale. Eventual să depui o plângere, ca psihopații, sau, și mai diavolesc, să ajuți DNA-ul să-i prindă pe medicii șpăgari. Pâi unde s-a mai pomenit așa ceva? Unde ne credem, în Responsabilia.

Și-acum, lăsând sarcasmul deoparte.

Faimosul site a fost o frecție la un picior de lemn. Un demers propagandistic menit să mai elibereze din presiunea gazelor sulfuroase care ies din sistemul medical fără să pună autoritățile la treabă. În toată perioada în care a funcționat site-ul vieții nu a generat nici măcar o plângere, o anchetă, un dosar in REM sau vreo condamnare. Era doar un butoi cu căcat în care oricine își putea arunca varza murată rămasă de anul trecut.

Dacă ți s-au cerut bani sau atenții de către medici sau asistente și crezi că nu merită să-i dai, sună la poliție și la DNA, fă toți pașii legali și ajută-te și pe tine și pe noi să scăpăm de șpăgarii în halate albe. Lasă site-urile de matrimoniale pentru hateri, lasă pălăvrăgeala online și poartă-te ca un adult, nu ca un  dobitoc care pune botul la asemenea vrăjeli, nu?

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: