Bogdan Stoica: „USR, îți prezint bătrânii. Bătrânilor, vă prezint USR”.

Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS
Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS

Există ceva poate fi considerat amuzant în povestea azilelor morții? Sigur că da. USR-ul. Partidul pentru care bătrânii n-au existat niciodată. Dacă mai ții minte, la debuturile sale, USR  spunea fără fereală că este un partid al tinerilor, pentru că cei mai în vârstă nu doresc o schimbare atât de profundă pe cât își propuneau ei. Apoi au început să vină scorurile electorale, iar USR a devenit și mai vocal la adresa bătrânilor.

Au pus semnul egal între bătrân și pesedist, apoi între pensionar și asistat social, apoi între bătrân și religios neuitând să-i zică „comunistule” fiecarui om care a împlinit 18 ani înainte de 1989. Au râs de bătrânii care se înghesuiau la hramuri ortodoxe deși nu era nici o diferență fizică față de înghesuiala tinerească de la Untold și au aruncat cu monede spre bătrânii strânși la diverse mitinguri. Mai toate temele electorale ale USR au lucrat dacă nu la anularea de drepturi dedicate seniorilor sau la mărirea vârstei de pensionare măcar la dispariția morală a unor concepte ca „prețuiți bătrânii”, „cine n-are bătrâni să-și cumpere”, etc. Vârful de agresivitate a venit în pandemie, când bătrânii care n-au dorit să se vaccineze pentru că nimeni nu le-a vorbit pe limba lor au fost ștampilați cu „conspirationisti” și amenințati cu diverse idei legislative, ca „sa nu mai aiba voie in spatii publice” sau „sa fie vaccinati obligatoriu”.

Și vine povestea asta, cu batrâni chinuiți, escrocați, abuzați, ceva ce a făcut toată România să vibreze. Logic, a trebuit să zică și USR ceva. Nu căuta mesaje umaniste, empatice, că nu-s. Aproape că n-ar fi avut ce zice dacă nu era amestecat și numele Gabrielei Firea, această Rusie a Bucureștiului pentru USR, sau numele lui Budăi, un ministru tocat nonstop de useriști. Mai nou, USR face presiuni ca dosarul azilelor să ajungă pe masa Comisiei Europene, eventual cu o ștampilă de intrare de la Parchetul European. Să vină Laura Codruţa Kovesi și să facă dreptate. Că vin alegerile, iar USR nu are nici candidat, nici mesaje.

Ca s-o lămuresc și cu cititorii mai proști: nu încerc să mut în cârca USR acest scandal. Faptele spun că a pornit într-un fief PSD și în jurul unor nume grele din PSD. Ce mă deranjează profund la USR este oportunismul patetic și încercarea de a profita politic. Parcă văd niște pompieri care vor să VÂNDĂ apa din cisternă  proprietarilor unei case în flăcări.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: