Ciucă: Ne luăm această libertate de a discuta, cu orice partid care doreşte să susţină politicile de dreapta

Sursa foto: Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, vineri, că liberalii vor discuta şi vor negocia cu orice partid care doreşte să susţină candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, vineri, dacă s-a pus în discuţie ca eventuala sa candidatură la alegerile prezidenţiale să fie susţinută de mai multe formaţiuni de dreapta.

”Ceea ce vă pot spune cât se poate de asumat şi de responsabil este faptul că, pe o aslfel de decizie, ne luăm această libertate de a discuta, de a negocia cu orice paetid care doreşte să susţină politicile de dreapta, ţinând cont de faptul că PNL a fost partidul care, de când este la guvernare (…)  a fost apărătorul a ceea ce a însemnat cota unică, Pilonul II de pensii. Am fost cei care am susţinut mediul de afaceri şi am vorbit şi am făcut tot ce a ţinut de noi să venim cu politici care să crească, să consolidere capitalul românesc”, a declarat Ciucă.

Acesta a precizat că toţi cei care vor dori să susţină demersul se pot alătura: ”Cei care vor să vină alături de noi în acest demers sunt bineveniţi”.

Întrebat dacă aceste negocieri vor avea loc cu PNL la guvernare şi cum ar funcţiona coaliţia, Ciucă a explicat: ”Suntem doi contracandidaţi care, cel puţin din perspectiva mea, am respectat ceea ce ţine de relaţia de guvernare, de relaţia politică în interiorul coaliţiei, am avut o atitudine echilibrată şi onesctă şi la fel vom avcea şi în continuare”.

Potrivit lui Ciucă, şi în actuala campanie electorală cele două partide mari s-au confruntat în majoritatea localităţilor ţării, dar guvernarea a continuat.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. ”Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi, oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”, a precizat acesta.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: