Boloş: Ministerul Finanţelor a efectua toate procedurile pentru ca pensionarii să primească banii, înainte de Paşte

Sursă foto: Facebook/ Marcel Boloş

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă că instituţia a realizat toate procedurile necesare pentru ca toţi pensionarii să îşi primească banii în avans, înainte de Paşte. ”De mâine, structurile judeţene ale Casei Naţionale de Pensii Publice şi Poşta Română pot face demersurile pentru ca banii să ajungă către oameni”, arată el.

Potrivit lui Marcel Boloş, Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte.

”Sunt aproximativ 10 miliarde lei, din care 8,2 miliarde lei deschideri de credite bugetare operate astăzi (joi – n.r.) pentru asigurarea sumelor în contul Casei Naţionale de Pensii Publice. De mâine, structurile judeţene ale acesteia şi Poşta Română pot face demersurile pentru ca banii să ajungă către oameni. Este un mod prin care Guvernul României arată solidaritatea şi respectul faţă de toţi cei care depind de aceste venituri pentru traiul zilnic, pentru ca în această perioadă să se concentreze doar spre ceea ce contează cu adevărat”, a explicat Boloş.

Guvernul a decis, joi, că pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale, iar Casa Naţională de Pensii Publice va vira banii până în 30 aprilie către Poşta Română şi bănci. Valoarea totală a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL