„Nu, nu, n-am făcut încă demersuri. Trebuie să închidem rectificarea bugetară și după aceea discutăm despre bugetul pe anul 2025, însă trebuie să avem în vedere că principalul element cheie în planul fiscal structural este traiectoria de ajustare a principiului bugetar.
Asta înseamnă că împreună cu CE stabilim punctul de pornire în deficitul bugetar pe anul viitor. Nu este, dacă vreți, ce vrea doar România. Este o negociere cu Comisia Europeană. Este o un obiectiv extrem de important pentru România pe următorii 7 ani. Trebuie să avem în vedere că 2025, 2026, 2027 sunt ani cu bugete de investiții foarte mari, de care de depinde soarta României.
În perioada următoare vom avea un program de măsuri consistent pentru a stimula capacitațile de producție la nivelul producției interne a României, deoarece un consum care vine foarte mult din import, știm cu toții, generează un deficit al balanței comerciale. De aceea o să vedeți un pachet de măsuri pentru a susține mediul de afaceri astfel încât să putem să avem un program susținut pe termen lung, mai ales pentru stimularea industriei prelucrătoare și a producție industrială.
După cum se cunoaște, Partidul Național Liberal susține microîntreprinderile. Ministerul de Finanțe a făcut toate demersurile pentru că acest jalon să fie dus la bun sfârșit și să protejăm cele 500.000 de microîntreprinderi, fiindcă discutăm totuși de cei care produc valoare adăugată în economia României. Este decizia Coaliției de guvernare. Partidul Național Liberal face tot ce este omenește posibil pentru a apăra microintreprindele și sistemul de impozitare al microîntreprinderilor. Sub nicio formă nu dorim că să avem alte tipuri de modificări care afectează dezvoltarea economică a României”.
Întrebat dacă va fi schimbat de la Ministerul Finanțelor, Boloș atrage atenția asupra acestui lucru precizând că ar afecta stabilitatea financiară.
„Dacă tot discutăm despre ceea ce înseamnă schimbarea ministrului de Finanțe, să știți că afectăm serios atât investitorii instituționali, cât și relația cu Comisia Europeană. Eu cred că acesta este un subiect care trebuie să fie foarte atent avut în vedere pentru că nu discutăm despre Marcel Boloș, discutăm despre România. Aceasta trebuie să fie abordarea cea mai corectă și cea mai echilibrată, să facem tot ce trebuie pentru ca România să aibă parte de sustenabilitate financiară”.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News