Borțun: Trebuie să cadă niște capete. Altfel, Guvernul nu convinge că e demn de încredere

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comunicarea Guvernului cu fermierii și transportatorii care protestează de o săptămână în mai multe orașe este un dezastru. Iată ce spune la RFI Dumitru Borțun, profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA, care crede că Executivul a greșit pentru că i-a considerat din capul locului pe protestatari drept instigatori.

Dumitru Borțun e de părere că protestele sociale s-ar putea calma, dacă ar exista și câteva demiteri în Guvern: ”Trebuie neapărat să cadă niște capete. Întotdeauna s-a întâmplat așa. Altfel, nu-i convingi că ești demn de încredere. Deci ca să arăți că i-ai înțeles și că i-ai acceptat, ce a apucat să spună domnul Ciolacu pe un post de televiziune, da, protestele lor sunt îndreptățite. Ca să arăți că într-adevăr crezi chestia asta, trebuie să-i schimbi pe acești miniștri care și-au bătut joc de cei pe care îi aveau în față”.

El consideră că ”e un dezastru comunicarea guvernamentală, din păcate, pentru că oamenii ăștia nu se întâlnesc cu publicul țintă, nu cunosc problemele lor, nu arată empatie, nu arată acceptarea lor, pentru că nu poți să dialoghezi fructuos cu cineva, dacă nu-l recunoști și-l accepți”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: