Brașovul, respins la titlul de „Capitală verde europeană”: Nu mai poţi păcăli 

brasov piata sfatului
foto: Facebook

Brașovul a fost nevoit să învețe o lecție dureroasă după ce a fost respins în încercarea sa de a deveni Capitala Verde Europeană. Un secretar de stat din Ministerul Mediului dă verdictul crunt.

Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Sorin Banciu, a subliniat că această necalificare arată că „nu mai poți păcăli spunând pe Instagram că ești verde” atunci când există încă probleme serioase legate de mediul înconjurător.

Brașovul s-a alăturat Alianței Orașelor Verzi și a anunțat cu mândrie obiective ambițioase legate de mediu. Cu toate acestea, Banciu a subliniat că semnarea pacturilor și formularea de obiective nu sunt suficiente fără acțiuni concrete. El a adăugat că primarii care anunță astfel de ambiții ar trebui să ofere date concrete pentru a putea fi urmăriți de către cetățeni, scrie gandul.ro.

Brașovul a fost recent acceptat în Alianța Orașelor Verzi, dar rămân câteva probleme de mediu nerezolvate, ceea ce a dus la necalificarea sa în cursa pentru titlul de Capitală Verde Europeană. Sorin Banciu a subliniat că este necesară o abordare bazată pe date pentru a rezolva aceste probleme, precum managementul deșeurilor, traficul și sistemele de încălzire a clădirilor.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a subliniat că, candidatura orașului la titlul de Capitală Verde Europeană s-a bazat pe date concrete, care vor fi făcute publice după evaluarea Comisiei Europene. El a subliniat importanța liderilor politici în promovarea sustenabilității și a cerut un efort comun pentru a combate dezinformarea și manipularea, scrie Agerpres.

Pactul Alianței Orașelor Verzi este un angajament al orașelor semnatare de a colabora pentru a facilita tranziția la neutralitate climatică. Acesta a fost semnat și de alți primari din România, dar lecția cea mai importantă învățată din acest eșec care ar fi crescut turismul în România este că ambițiile trebuie să fie susținute de acțiuni concrete și nu doar din promisiuni politice.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL