Bulgaria a produs în 2023 mai multă muniţie decât restul Europei

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

În 2023, producţia de muniţie a Bulgariei a depăşit-o pe cea a restului Europei, a declarat ministrul bulgar al Economiei şi Industriei, Bogdan Bogdanov, la o reuniune a Comisiei parlamentare pentru politică economică.

„Per ansamblu, o mare parte din producţia din Bulgaria este necesară atât pentru partenerii noştri euroatlantici, cât şi pentru Ucraina”, a adăugat Bogdanov. El a subliniat că firmele bulgare aplică şi în cadrul programelor europene pentru extinderea capacităţii lor de producţie. În afară de companiile private, şi VMZ Sopot caută finanţare UE pentru proiecte proprii, a precizat el.

Ministrul Economiei a reamintit că, la o întâlnire în Parlament, preşedintele Comisiei parlamentare pentru apărare şi liderii partidelor proguvernamentale au fost asiguraţi că Bulgaria poate construi propria sa fabrică unde să se producă praf de puşcă. Locaţii specifice sunt deja luate în considerare în acest scop şi au fost oferite tehnologii specifice. Sunt cunoscute cele mai exhaustive condiţii pentru livrarea unui astfel de echipament, costul unei astfel de fabrici şi capacitatea acesteia.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL