După învingerea zdrobitoare în alegerile parțiale, laburiștii îi cer lui Sunak să convoace alegeri generale

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Opoziţia laburistă din Regatul Unit i-a cerut, vineri, prim-ministrului Rishi Sunak să convoace alegeri legislative după ce a obţinut un nou loc de parlamentar şi alte zeci de victorii la alegerile locale.

În cadrul unor alegeri legislative parţiale, laburiştii au câştigat circumscripţia Blackpool South (nord-vestul Angliei) cu câteva luni înainte de alegerile din toată ţara, aşteptate în a doua jumătate a anului, sondajele indicând o înfrângere zdrobitoare pentru conservatori, aflați la putere de 14 ani.

Alegătorii au fost chemaţi, joi, la urne, pentru aceste alegeri parţiale, care au avut loc în urma demisiei deputatului conservator Scott Benton din cauza unui scandal de lobby, în acelaşi timp cu alegerile locale pentru reînnoirea mandatelor unei părţi dintre miile de aleşi locali în Anglia şi Ţara Galilor.

Conservatorii britanici au obţinut, vineri, o victorie semnificativă care va mai îndulci amarul rezultatelor proaste înregistrate la alegerile municipale parţiale de joi, Ben Houchen reuşind să se menţină în funcţia de primar al zonei metropolitane Tees Valley, în nord-estul Angliei.

Potrivit rezultatelor provizorii, Houchen, unul dintre cei mai populari consilieri conservatori, a câştigat 53,6% din voturi, comparativ cu 41,3% pentru oponentul său laburist, Chris Mcean, şi 5% pentru liberal-democraţi.

Într-o numărătoare lentă, care va dura pe tot parcursul weekendului, victoria din Tees Valley este prezentată ca unul dintre puţinele momente strălucitoare pentru conservatorii premierului Rishi Sunak, care se confruntă cu o înfrângere istorică în aceste alegeri locale parţiale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: