Buget 2024: Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale va crește cu 60%. Cât primește Cultura

Sursa foto: Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Toate ministerele importante vor primi bani mai mulți în 2024, anunță Remus Borza – președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali – și secretar executiv al comisiei PNL pentru alegerile de anul viitor.

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, liberalul Remus Borza a a susținut că bugetul Ministerului Culturii va crește cu 25% în 2024, de la 1,1 mld de lei, la 1,35 mld de lei. Și bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale va crește cu 60% în 2024, de la 8 miliarde, la 14 miliarde de lei.

„Toate ministerele importante vor primi bani mai mulți în 2024, inclusiv Cultura. Pentru că, vedeți, educația și cultura trebuie să reprezinte pilonii de creștere a națiunii. Pilonii morali și de securitate, Biserica și armata, indiscutabil, mai ales în contextul ăsta regional destul de volatil și cu destul de multe amenințări. Dar în egală măsură, o națiune fără educație și fără cultură aia nu se mai cheamă fi națiune. Și la Ministerul Culturii avem o creștere de 25% a bugetului, de la 1,1 mld la 1,35 mld. Și iarăși, lucru foarte important, guvernarea PNL a schimbat paradigma în ceea ce privește creșterea economică în România. Peste 30 de ani, economia românească a crescut preponderent pe consum. În ultimii 2 ani de zile, valabil și pentru anul ăsta, România crește sănătos, crește sustenabil pe investiții.

Anul trecut am avut 70 de miliarde de lei buget alocat pentru investiții, anul ăsta 112 miliarde de lei. La anul vor fi peste 150 de miliarde de lei pentru investiții. Doar pe Ministerul Dezvoltării Regionale, care care gestionează și programele de investiții, Anghel Saligny și Compania Națională de Investiții, avem o creștere cu 60% a alocării bugetare, de la 8 miliarde la 14 miliarde. La fel vorbim și pe partea de Transporturi”, a declarat Remus Borza, la Puterea Știrilor.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL