Buget2024/Aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru bugetul Ministerului Muncii

Sursa foto: Simona Bucura Oprescu

Parlamentarii din comisiile de specialitate au aprobat, luni, cu majoritate de voturi, proiectul de buget pe anul 2024 al Ministerului Muncii.

Proiectul de buget a primit 19 voturi pentru şi 7 împotrivă.

La bugetul Ministerului Muncii au fost depuse 2 amendamente, ambele fiind respinse.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu a menţionat că bugetul pentru anul viitor este de 75,9 miliarde lei, în creştere cu 13,3% faţă de execuţia preliminată de 66,9 miliarde lei.

„Totodată, bugetul Casei Naţionale de Pensii Publice creşte în anul 2024 cu 20,3% faţă de anul 2023. Astfel, pentru anul 2024 au fost alocate 135 de miliarde lei. Avem în bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale 25,92 miliarde lei pentru beneficii de asistenţă sociale care includ alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii, stimulente şi sprijin acordate pentru creşterea copilului, drepturi acordate pentru persoane cu handicap, ajutoarele sociale sub forma venitului minim de incluziune de la 1 ianuarie 2024, sume acordate pentru compensarea, plafonarea facturilor aferente consumului de energie electrică pentru persoanele casnice, pentru consumatorii casnici, alte beneficii de asistenţă socială, transport şi pentru persoanele cu dizabilităţi, ajutoare de încălzire în sezonul rece. (…) De asemenea, este important de ştiut că, în 2024, pentru bugetul asigurărilor sociale de stat au fost estimate 135 de miliarde lei, din care 134 de miliarde lei pentru sistemul public de pensii şi diferenţa de 161.815 lei pentru sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionali, 0,1%. Este important de ştiut că avem un buget pentru asigurările pentru şomaj, care, la rândul său, în 2024, este de 2,31 miliarde lei”, a menţionat Simona Bucura-Oprescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: