Bugete ridicole la spitale din București: 300 de lei pe lună

spital
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Unul din cele mai mari spitale de urgenţă din Capitală este deja în blocaj. Pentru decembrie, Spitalul „Bagdasar Arseni” mai are un buget de doar 300 de lei, anunță managerul. Şi nu e singura unitate medicala în această situație. Casa Naţională de Sănătate a cerut Ministerului de Finanţe 4,2 miliarde de lei, în timp ce Guvernul a decis reducerea cheltuielilor publice în ultimele două luni ale anului.

Cum afectează austeritatea sănătatea tuturor românilor este tema zilei astăzi, aici, la Digi24. Andi Nodiț, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”: „Dintr-un necesar de 21 de milioane de lei avem alocate în acest moment 300 de lei, iar pentru luna decembrie avem alocați și prevăzuți ca sursă bugetară 300 de lei vechi și 3 hârtii albastre pe care le cunoaștem cu toții foarte bine.

Aceștia sunt banii alocați pentru funcționarea întregului spital pentru luna decembrie. Am făcut memorii prin care am adus la cunoștință situația existentă. Spitalul este într-un blocaj care nu s-a închisa încă, încă mai funcționăm pe ce am reușit să achiziționăm până acum. Vom mai funcționa, estimăm 10 zile de acum, dar nu știi niciodată ce urgențe sunt, calculele sunt la linia de plutire sau sub linia de plutire.”

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL