Bugetul european pentru 2025 va fi facut după viziunea unui român. Precizările lui Victor Negrescu

Victor Negrescu
Victor Negrescu / sursa: Facebook

Plenul Parlamentului European a aprobat prioritățile bugetare pentru anul viitor prezentate de negociatorul-șef pentru bugetul UE, europarlamentarul Victor Negrescu.

„O reușită importantă în contextul în care anul trecut Parlamentul European a votat împotriva raportului prezentat de fostul negociator de dreapta al legislativului european”, a spus Negrescu.

Plenul Parlamentului European a aprobat cu 380 voturi pentru din 582 eurodeputați prezenți, prioritățile bugetare pentru anul viitor coordonate și susținute de negociatorul-șef al legislativului european pentru bugetul UE, eurodeputatul român Victor Negrescu. Rezultatul este o reușită importantă pentru Uniunea Europeană și România în contextul în care anul trecut Parlamentul European a blocat raportul, votând împotriva priorităților prezentate de fostul negociator de dreapta al legislativului european.

Rezoluție pe bugetul UE
Rezoluție pe bugetul UE / sursa: captură foto

“Prin aprobarea priorităților bugetare ale Parlamentului European, am deblocat o situație dificilă pentru legislativul european și am demonstrat că un român poate gestiona situațiile cele mai dificile și genera consens la nivel european.

Prin votul obținut, începem practic negocierile directe cu reprezentanții Consiliului UE și ai Comisiei Europene privind sumele care urmează să fie alocate fiecărui domeniu. Prioritățile noastre sunt clare și sunt complementare cu cele pe care le au românii, mai exact finanțarea suplimentară a agriculturii, sprijinirea educației și a sănătății, dezvoltarea infrastructurii, susținerea inovației și noilor tehnologii sau a domeniului apărării.

În mod particular, aș sublinia faptul că pentru România sunt de interes solicitările făcute de Parlamentul European pentru includerea finanțării pentru aderarea completă a țării noastre la zona de liberă circulație, sprijinirea transferului pensiilor și beneficiilor sociale dobândite de români în afara țării, crearea unui Plan European pentru Educație din care să finanțăm învățământul și formarea continuă, și să preîntâmpinăm abandonul școlar, sau realocarea fondurilor europene necheltuite către beneficiarii care au demonstrat o capacitate de absorbție ridicată.

Nu în ultimul rând, sunt bucuros de sprijinul primit din partea colegilor mei pentru suplimentarea fondurilor pentru sănătate în vederea creării unui program prin care tratamentele și aparatura medicală de ultimă generație să ajungă în toate statele membre pentru a asigura servicii de calitate și la prețuri accesibile pentru toți pacienții europeni”, a explicat negociatorul-șef al Parlamentului European, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.

Un element important al documentului aprobat de legislativul european este legat de dimensiunea transversală a criteriului social în propunerile de finanțare și legislative, ceea ce ar permite României să primească un sprijin suplimentar pentru reducerea disparităților cu celelalte state membre. Nu în ultimul rând, eurodeputatul român Victor Negrescu a reușit includerea unor referințe puternice la sprijinul necesar pentru dezvoltarea mediului rural, sprijinirea fermierilor, dar și a producției în Uniunea Europeană prin promovarea autonomiei strategice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: